В опит да се спаси туристическият сезон в Слънчев бряг,

...
В опит да се спаси туристическият сезон в Слънчев бряг,
Коментари Харесай

Предлагат Слънчев бряг да се превърне в балнеосанаториум за преминалите през COVID-19

 В опит да се избави туристическият сезон в Слънчев бряг, хотелиери оферират тази година - вместо в курорта да се посрещат задгранични туристи, в хотелите да се възвръщат преболедувалите ковид.

Тази концепция оферират, не на смешка, от Асоциацият на хотелиерите и ресторантьорите у нас. Според тях по този начин хем ще бъде поддпомогнат браншът, хем - опазването на здравето.

В писмо до държавното управление от сектора оферират да бъдат изпратени на място учени и вирусолози, които да тестват качествата на въздуха в курорта.

Идеята е част от базата на Слънчев бряг да се трансформира в балнеосанаториуми или профилакториуми за миналите през COVID-19. Предложението е да има и преференциални цени.

Досега в офертата са се включили към 10 хотела, а предлагането важи след анулация на изключителното състояние.

Веселин Налбантов, зам.-председател на Асоциацията, изясни пред бТВ каква е концепцията:

" Морските течения на Слънчев бряг, Несебър и гората откъм гърба - това комбиниране създава уникална йонизация, която способства за лекуване на всички типове вируси ".

И по този начин, както курортът години наред приемаше основно британски туристи, които се употребиха от олинклузив услуги, а Слънчев бряг стана прочут като алкохолна дестинация, куророртът може да се трансформира в лековит комплекс, защото по този начин или другояче туристи от чужбина най-вероятно ще липсват. 

А преди години Слънчев бряг е бил прочут повече с кристално чистия си въздух, в сравнение с с питейните заведения си, демонстрира и информация в архивите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР