В опит да привлече вниманието към дезинформацията, генерирана от изкуствен

...
В опит да привлече вниманието към дезинформацията, генерирана от изкуствен
Коментари Харесай

Midjourney забрани достъпа на потребител, който генерира изображения на изневеряващи политици

В опит да притегли вниманието към дезинформацията, генерирана от изкуствен интелект, някой употребява Midjourney, с цел да сътвори подправени изображения на политици, които изневеряват на съпругите си.

Само с цел да получи цялостна възбрана за достъп до Midjourney.

Изгониха ме от Midjourney AI за това, че генерирах реалистични изображения на политици, изневеряващи на съпругите си, за поредност, наречена „ AI ще революционизира промишлеността за изнудване “

Това написа основателят на изображенията, видеомонтажистът Джъстин Браун, в тематика в Twitter (@JuuustinBrown), в която демонстрира изображенията, като прибавя, че „ когато се употребява с разсъдък и желание, AI може да бъде оръжие “.

Предполагаме, че това е бил задоволително добре умислен трик. 

Но на Midjourney очевидно не му е било до това и почтено казано, облекчаващо е да забележим, че компанията е ненапълно самодейна във връзка с противодействието на дезинформацията, генерирана от ИИ.

Наред с други фигури, политиците, включени в основаната от Браун поредност на Midjourney, включват няколко претенденти в президентската конкуренция през 2024 година

Настоящият президент Джо Байдън Бившият президент Доналд Тръмп Бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи и  Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис.

Въпреки че изображенията варират малко във връзка с достоверността, някои от тях са много безапелационни. Важно е също по този начин да се означи, че компанията е изгонила Браун едвам откакто той е разгласил изображенията в Reddit. 

Според мнението на Браун други хора биха могли да генерират сходни изображения тъкмо под носа на Midjourney – стига да внимават по какъв начин ги популяризират.

След като набра известна известност в Reddit, серията беше отстранена от модераторите и възбраната на Midjourney последва съвсем незабавно. В предишното съм се сблъсквал с блокирани подкани – за неприлични думи или спорни фигури – само че в никакъв случай не съм получавал бан от самото приложение. Не ми беше дадена директна причина за възбраната от Midjourney, само че времето на обявата в Reddit и възбраната корелират директно.

Браун пред PetaPixel

Браун признава, че към този момент е видял някои от изображенията да се употребяват непозволено.

Никога не съм представял изображенията като същински. Но знам, че някои от тези изображения са били взети и споделени отвън подтекста от други хора, тъй че не бих се учудил, в случай че има хора, които са повярвали, че са същински.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР