В опит да потуши протестите срещу общината заради разрешено построяване

...
В опит да потуши протестите срещу общината заради разрешено построяване
Коментари Харесай

Столичният кмет поиска общинският съвет да спре строеж в Младост 1

В опит да потуши митингите против общината поради позволено изграждане на 12-етажен хотел в " Младост 1 " столичният кмет Йорданка Фандъкова желае връщането на градоустройствената процедура за терена изначало. В собствен отчет до общинския съвет тя предлага да се анулира проектът за застрояване и регулация на противоречивия терен, който се намира до метростанция " Младост 1 ".

Решението, което планува продължение на ул. " Йерусалим " и застрояване на терени, които сега са зелени площи, беше гласувано в края на предходната година. ЗАради него на няколко пъти поданици на близкия до бъдещите здания бл. 73 на няколко пъти излизаха на митинги. Последният беше предходната седмица и на него участва и омбудсманът Мая Манолова, която е измежду обсъжданите имена за кандидат-кмет на София.

Още преди няколко месеца, след първия митинг на недоволните поданици от региона, Фандъкова разгласи, че няма да осъществя решението, утвърдено от общинския съвет. То обаче би трябвало да бъде анулирано другояче кметът е задължен да го извърши. Така в четвъртък общинските съветници се чака да одобрят предлагането на Фандъкова в тази посока.

Това обаче не анулира напълно опцията за застрояване на терена, защото след приемането на предлагането на Фандъкова процедурата по приемане на организационен проект за терена, който е частна благосъстоятелност, ще стартира изначало.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР