В опит да натрупа допълнителни точки за световната ранглиста, в

...
В опит да натрупа допълнителни точки за световната ранглиста, в
Коментари Харесай

Григор Димитров се записа за втори допълнителен турнир

В опит да натрупа спомагателни точки за международната класация, в която се свлече чак на 78-о място, най-хубавият български тенисист Григор Димитров подаде поръчка за втори спомагателен шампионат тази година. Хасковлията се записа за China Open в Пекин от сериите " АТР 500 " от 30 септември.

Това ще е негово седмо присъединяване в китайската столица, където през 2016 година той завоюва единствената си победа над Рафаел Надал (Исп) и стигна до финала (загубен от шотландеца Анди Мъри). Да играе в Пекин обаче не бе в проектите на Димитров за 2019 година, въпреки да имаше да пази 90 т. от достигането си до II кръг там предходната година (тогава бе отхвърлен от сърбина Душан Лайович). В края на юли той подаде поръчка и за още един шампионат в Китай - в Чънду от сериите " ATP 250 ". Той е тъкмо в седмицата преди пекинския и по този начин българинът на процедура ще направи цяло китайско " турне за точки ".

С двата нови шампионата Григор има в програмата си до края на годината общо пет. Първият е US Open от понеделник, следват двата китайски през септември, а през октомври Димитров ще играе във Виена (от 21-ви) и Париж (от 28-и). Общо от тези съревнования той има да пази 145 т. (в момента активът му за ранглистата е 722).

В Пекин ще вземат участие също Александър Зверев (Гер), Даниил Медведев (Рус), Стефанос Циципас (Гър), Феликс Оже-Алиасим (Кан), Карен Хачанов (Рус), Гаел Монфис (Фр), Роберто Баутиста Агут (Исп) и Фабио Фонини (Ит). 

Вчера Димитров направи взаимна подготовка за US Open с един от тях - Циципас. В Ню Йорк българинът и гъркът играха в Hamptons Tennis Club, където подгряха и с демонстративния шампионат Hampton’s Summer Classic.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР