В опит да направи продуктите си по-достъпни за потребителите в

...
В опит да направи продуктите си по-достъпни за потребителите в
Коментари Харесай

Apple раздвижва продажбите в Китай с безлихвени заеми за iPhone

В опит да направи продуктите си по-достъпни за потребителите в Китай, американският софтуерен производител Apple предлага безлихвени заеми. Компанията стартира да си сътрудничи с китайската мрежа за мобилни заплащания Alipay (дъщерна на Ant Financial Services Group), посредством която ще става пазаруването на устройствата.

Изискването е покупката да е на минимална стойност от 4000 юана или 595 $, написа CNBC. Така феновете на марката ще имат опция да се снабдят даже с най-скъпите модели, в това число и XR. А той е най-достъпният от новата серия на Apple и е на цена от 6499 юана или 967 $.

Предприетото от американската компания е превантивна мярка. Изпълнителният шеф, Тим Кук изрази своето терзание, че поради икономическия напън в района през януари е имало спад на продажбите. Политиката цели обстановката да не се задълбочи повече.

През първото тримесечие на настоящата финансова година (октомври - декември 2018-а) Apple регистрира спад на приходите си от китайския пазар с $5 милиарда - $13,17 милиарда, което е по-малко с 27% спрямо този от същия интервал на предходната година.

" Ако погледнете резултатите ни, имаме разминаване от над 100% от това, което сме очаквали от iPhone и фактически осъществените продажби. В Китай той е още по-сериозен. Ясно е, че там стопанската система стартира да се забавя и това се дължи на връзките сред Съединени американски щати и Китай ", споделя Кук в изявление за CNBC.

Той приказва още за задачата им да създадат телефоните по-достъпни за потребителите в Китай, където цените са прекомерно високи за стандарта на живот.

Решението на Apple да работи с Alipay e забавен избор. То идва откакто личната платформа на компанията за заплащания Apple Pay не съумя да се наложи на пазара в Китай. А Alipay има над 700 милиона дейни консуматори.

Huabei e инструментът на Alipay, който ще финансира покупките на iPhone телефони в района. Той е като виртуална дебитна карта, по която Apple ще превежда част от сумата за съответния телефон авансово.

Преди Alipay оферираше безлихвени заеми за артикули на Apple със период за връщане от една година. Новата политика на американския софтуерен колос е за погосяване за две години и ще бъде настояща до 25-и март. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР