В опит да мобилизира поддръжниците си, оклюмали се след Апартаментгейт“,

...
В опит да мобилизира поддръжниците си, оклюмали се след Апартаментгейт“,
Коментари Харесай

Борисов сплаши ГЕРБ с повторение на аферата „Костинброд“

В опит да активизира поддръжниците си, оклюмали се след „ Апартаментгейт “, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов ги сплаши, че съперниците им приготвят повтаряне на Костинбродската спекулация от 2013 година Тогава Българска социалистическа партия, взаимно с някогашния публицист Николай Бареков, упрекна първото държавно управление на ГЕРБ, че се пробва да манипулира идните предварителни парламентарни избори.

Борисов разказа тайния сценарий пред хиляди свои симпатизанти, събрали се в столичната зала „ Арена Армеец “, с цел да вземат участие в главното предизборно събитие на партията. Включи се и Манфред Вебер – претендентът на Европейската национална партия за ръководител на Европейска комисия.

Пред поддръжниците си Борисов разви хипотезата, че отрицателният резултат за ГЕРБ от имотните кавги е минал и това безпокояло съперниците му. „ Видяха, че духът в ГЕРБ се върна – изядохме си шамарите, направихме си измененията, извлякохме си поуките и партията се подвигна. Това ги плаши “, съобщи министър председателят. Затова съгласно него социалистите щели да прибегнат до тактиката, която употребявали през 2013 година „ Тези избори са значими за нас, за Вебер и за Европа. Затова, благи мои, оптималната централизация. Четвъртък и петък ще ни вършат Костинброд. Вариант някакъв подобен ще има. Лъжата, нали си я спомняте? Пак същите претенденти са там, когато говореха, че в Костинброд се вършат подправени бюлетини, че има рейсове с двойни дъна. Помните ли? Чудовищна история! 100 % неистина, машинация! Това се готвят да създадат “, предизвести водачът на ГЕРБ. И добави: „ После към този момент, като всички се освестят, ще кажат: е, да, малко сме излъгали, само че провалите за нас ще ги има “.

За разлика от други сходни сбирки на ГЕРБ, Борисов се отхвърли да насочва рецензии към своите хора, като искрено си призна, че се въздържа, тъй като не желае да ги обезкуражава. Това потвърждава, че той се тормози от въздействието на свадите върху партийните редици, без значение че бодряшки говореше, че „ духът се върна “. „ Исках да ви се карам отново, само че този път няма, тъй като, като се скарам, и вие се снишавате, стартирате да ставате неуверени и това дава късмет на нашите съперници да си помислят, че ние ставаме по-слаби. Или че като са ни блъснали неприятно, това ще ни смъкна “, изясни Борисов. И окуражително добави: „ Ние сме като Кобрата, продължаваме напред “. А най-после съвсем умолително се обърна към герберите: „ Мобилизирайте се, помолете се на хората да ни извинят за слабостите. Видно е, че сме си взели забележка, видно е, че сме си създали поучения “.

Същия метод за стягане на редиците употребява и финансовият министър Владислав Горанов, който изнесе извънредно политизирана тирада. „ След президентските избори през 2016 година сме изправени пред невиждана демонстрация на политическо генно инженерство, имащо единствената цел да смъкна демократично и законно определеното държавно управление. Този порив се е развил дотам, че лявото и дясното се събират в обединен фронт, а конституцията се трансформира в академично четиво “, разказа заговора Горанов. И изрично разгласи: „ Държавата се движи в вярната посока и въжделенията на нашите съперници са свързани не с справедлива нужда от смяна, а от персоналните им мераци за домогване до властта и вероятно тези 10 милиарда, които те са планували да канализират. Ние нямаме причина да нямаме самочувствие “.

Гостът Манфред Вебер се включи интензивно в предизборната пропаганда за европейската листа на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Кандидатът на ЕНП гръмко разгласи, че „ под управлението на Бойко Борисов България е в първите редици на европейското развиване “. Евродепутатите на ГЕРБ пък били повода страната ни да бъде уважавана в Европейския парламент. Вебер насочи и няколко мъгляви обещания – че Европейски Съюз ще остане взаимен с потребностите на България от европейски средства, с цел да оправи инфраструктурата си, както и че ще направи всичко допустимо да станем пълновръстен член на Шенгенската зона.

Това беше задоволително, с цел да удовлетвори Борисов. „ С Манфред Вебер имаме дълга история. Той беше младо момче и никак не харесваше България тогава. Неговият сътрудник, сегашният министър председател на Бавария, и той не я харесваше. Сега са най-големите й бранители и пропагандатори “, заразказва министър председателят. И посъветва претендента на ЕНП: „ Чуй в този момент и нашите задания, които ние към тебе имаме. Като отлетиш там на високото, да не забравяш цялата тази зала, тъй като виждаш по какъв начин животът е събирач: събира от съперници първи другари “. След което му заръча да не трансформира кохезионната политика, да се преценява с газовите планове на България и да не лишава дотациите на селскостопанските ни производители. „ Шенген няма да го подсещам. Не че ни е значимо, просто ни е обидно – толкоз старания българите вложиха, с цел да пазят границите “, приключи с поръченията Борисов.

РАЗПРА

Поредицата срещи, които президентът Румен Радев инициира с представители на правосъдната власт поради идния избор на идващ основен прокурор, раздразни Бойко Борисов. Той намерено упрекна президента, че се намесва в делата на магистратите. „ Някой може ли да ми каже къде в конституцията написа, че разграничените управляващи имат право да се месят в правосъдната система и да привикват магистратите на килима един по един? Такава ли правдивост желаеме? Да върнат правосъдната власт във времето, когато Българска социалистическа партия управляваше и двама съветници на президента Първанов – единият оглави прокуратурата, а другият съда. В тези времена ли желаят да ни върнат сегашните хора в президентството? Това ли е задачата на срещите? “, яростно попита Борисов.

Радев отвърна, че министър председателят основава „ изкуствена драма “. „ Всички знаят доста добре, че аз не поканвам магистрати у дома или на секрети вечери, нито крещя основния прокурор всяка сряда. Не разисквам персони, а правила. Не упорствам за имена, а за съблюдаване на закона “, афектирано разяснява президентът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР