В опит да бъде спряно разпространението на пандемията британски специалисти

...
В опит да бъде спряно разпространението на пандемията британски специалисти
Коментари Харесай

За по-бърз скриниг: Обучени кучета ще откриват пациенти, заразени с COVID-19

В опит да бъде спряно разпространяването на пандемията английски експерти предложиха да обучат кучета, които да откриват пациенти, инфектирани с ковид.

Британската асоциация „ Медикъл дитекшън догс “ в ще си партнира с Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина за реализирането на интензивна подготвителна стратегия, осведоми Българска телеграфна агенция.



Кучетата ще бъдат обучавани в продължение на шест седмици, с цел да могат да дават бърза и неинвазивна диагноза за инфектираните. Партньорските организации са влезнали по отношение на английското държавно управление, с цел да разяснят по какъв начин най-хубавия другар на индивида може да се окаже скъп съдружник против пандемията.

Асоциацията „ Медикъл дитекшън догс “ към този момент има опит с образованието на кучета за откриването на болести като рак, Паркинсон и някои бактериални инфекции. По същия метод кучетата ще бъдат дресирани да откриват COVID-19.
За работеща стопанска система: Харвардски ученици оферират всеобщ скрининг на популацията Те са пресметнали, че тестването на 7 млн. души за COVID-19 ще коства на страната към 375 млн. лева
Те ще би трябвало да подушват мостри, инфектирани с вируса, и да алармират за наличието му. Освен това, кучетата са доста чувствителни към промени на телесната температура и евентуално могат да дадат знак за нейни високи стойности.

Обучените четириноги ще могат да бъдат употребявани за откриването на инфектирани с вируса пасажери при идването им в страната или на други публични места. Четириногите ще могат да разпознават носителите на болестта, които още не са показали нейните признаци
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 276 12 3 8 Света 536813 5003 24117 124429 Заразени* Нови Починали България 276 12 3 Света 536813 5003 24117
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР