В операцията на ГД БОП , проведена вчера в офисите

...
В операцията на ГД БОП , проведена вчера в офисите
Коментари Харесай

В акцията срещу кабеларката DCC са участвали и полицаи от Европол

В интервенцията на Групово дело БОП, извършена през вчерашния ден в офисите на кабелна телевизия DCC, за която TrafficNews заяви първи, са взели участие и представители на Европол, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.  Реализацията е в границите на досъдебно произвеждане, формирано през 2020 година за осъществено закононарушение по член 172а от Наказателен кодекс, под управлението на Районна прокуратура – Пловдив. Акцията е извършена от чиновници от дирекция „ Киберпрестъпност “, от секторите БОП в Пловдив и Варна и с присъединяване на представители на Европол.
Прочетете още
В резултат на подхванатите дейности е пресечено даването на противозаконна кабелна телевизия от снабдител на интернет услуги, осъществяващ активността си на територията на Пловдивска област и във Варна. Според събраните доказателства кабелният оператор е препредавал повече от три години до крайните си клиенти телевизионни стратегии, без нужното по закон единодушие на правоносителите и без да уведоми за тази си активност контролните държавни органи, както изисква законът. Предмет на доказване е също систематичното нарушение от оператора на правата върху обекти на авторското и сродните му права. Иззети са документи и цифрови устройства, посредством които се е осъществявало противозаконното препредаване.

Операцията е извършена в границите на Европейската мултидисциплинарна платформа за битка с престъпни закани (EMPACT). България, в частност ГДБОП, управлява предпочитаната активност по битка и разрушение на незаконни мрежи и незаконни действия на самостоятелни бизнесмени, участващи в закононарушения против интелектуална благосъстоятелност, оповестяват от министерството. 

Както TrafficNews заяви, компанията DC Corporation е правоприемник на кабеларка " Цифрова кабелна корпорация “ (DCC). Повече от 10 години някогашните събственици на компанията Иван Гологанов и Красимир Кирев водиха война за дялове от компанията. Войната включваше освен десетки каузи в съда, само че и същински военни дейности - рязане на кабели, саботажи, оставяне на хиляди клиенти без телевизия и интернет, палежи. 

Кабелният оператор DCC стартира активността си в Пловдив преди 20 години със сливането на „ АТВ САТ “ (собственост на Гологанов) и „ ТВ САТ КОМ “ на Кирев. Задругата се разпада през април 2010 година, когато на общо заседание на сдружението Кирев упреква Гологанов, че е правил злоупотреби с фирмено имущество и поради това го изключва от съдружието.
Гологанов отвръща с искова молба в съда, само че до момента в който трае делото (което той губи на първа инстанция) излиза наяве, че Кирев му е подложил динена кора, още до момента в който са били дружно. Оказва се, че всички строителни позволения за създаване на мрежата по региони в Пловдив са издадени на „ ТВ САТ КОМ ”, а DCC се явявала неин наемател.

След серия срязани оптични кабели, опити за нелегално лишаване на кабелната мрежа, на 21 февруари 2011 година магистратите в Пловдивски областен съд отсъждат в интерес на Кирев и му издават изпълнителен лист за въвод във притежание на мрежата.. И тъй като ролята на жертва не му харесва, взема решение да работи отвън закона. 

В последна сметка борбата за превъзходство в DCC докара до всеобщ отлив на клиенти на кабеларката, а войната завърши с делба на компанията. Преди две години Красимир Кирев умря от инфаркт.  Практиките, отвън рамките на закона обаче, явно са останали.

Гологанов не заплаща авторски права на телевизионните канали, което му разрешава да продава пакети на конкурентни цени. Също по този начин огромна част от кабелната мрежа на компанията е положена нелегално, без за това да има позволение от способените органи. 

Вчера клиентите на компанията останаха без телевизия. Снощи сигналът е бил възобновен.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР