В операционната система Windows 10 е вграден виртуалния асистент Cortana,

...
В операционната система Windows 10 е вграден виртуалния асистент Cortana,
Коментари Харесай

Подготвя се приятна изненада за Windows 10 потребителите

В операционната система Windows 10 е вграден виртуалния помощник Cortana, който може да се употребява от всички искащи. Но прекомерно малко консуматори са удовлетворени от неговата работа.
На фона на слабата известност на Cortana, американската компания Amazon реши да направи прелестен сърпрайз на всички Windows 10 консуматори, който ще се появи до края на тази година.



Популярният уеб-портал Engadget заяви, че Amazon има намерение да трансферира своя гласов асистент Alexa на Windows 10 . Няма по какъв начин да не отбележим, че точно тази корпорация сътвори идеалния ИИ в тази област, който е извънредно известен в Съединени американски щати и още доста други страни, в които се продават електронни устройства с неговата поддръжка.



Виртуалният помощник Alexa се смята за най-умният гласов помощник в света. Той интензивно се употребява в смарт домовете, носимата електроника, смарт телефоните, таблетите и още доста други електронни устройства. Но към този момент да се употребява този ИИ в компютрите е невероятно, тъй като Amazon не обезпечава съгласуемост с нито една операционна система.



Но тази година обстановката ще се промени, тъй като Amazon има намерение да трансферира Alexa към всички Windows 10 компютри. Притежателите с по-ранни версии на операционната система няма да могат да употребяват Alexa, тъй като те нямат нужните програмни интерфейси.

За работата на Alexa в Оценка за съвместимост Windows 10 ще дава отговор технологията Intel Smart Sound.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР