В окупираните от Русия райони на Крим и Южна Украйна

...
В окупираните от Русия райони на Крим и Южна Украйна
Коментари Харесай

Руски офицери и военни командири бягат от Крим и Южна Украйна

В окупираните от Русия региони на Крим и Южна Украйна съветски офицери от разузнаването и военни командири са почнали да се изтеглят и " незабавно да преселват фамилиите си " назад на съветска територия. Това оповестиха от военното разузнаване на защитата на Украйна.

Служителите от разузнаването означават, че съветски жители " скрито се пробват да продадат домовете си " и са почнали незабавно да изтеглят роднините си от полуострова.

Това става дни след сполучливата контраатака на Украйна в Харковска област, която остави Кремъл в сложна позиция, с цел да откри отговор за най-голямото си военно проваляне откогато съветските сили се отдръпнаха от Киев след несполучлив опит да завладяват столицата при започване на нашествието. Москва призна за неуспеха, като сподели карта с бойците си, които са излатскани обратно в тясна линия до съветската граница.

Междувременно украински жители, упрекнати в съдействие с съветските окупационни сили в Харковска област и прилежащия район Донбас, също са почнали да бягат от неотдавна освободените територии.

" Украинското знаме, което нашите партизани издигнаха нощес над административната постройка в Кременна, остава непокътнато, защото руснаците към този момент наподобява са разбрали всичко, тъй че не смеят да го смъкват. Руснаците и техните сътрудници бягат от Луганска област, насочвайки се към Русия ", написа губернаторът на Луганска област Серхий Хайдай в Telegram.

Руските сили са почнали да обстрелват още веднъж град Лозова, намиращ се в Харковска област, рано тази заран. Областният шеф Олег Синегубов заяви за трима починали и девет ранени души. Той предизвести, че даже в отвоюваните територии заплахата от противопехотни мини остава висока и че цивилните би трябвало да останат бдителни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР