В Окръжния съд в Шумен започна делото срещу 23-годишния Юзджан

...
В Окръжния съд в Шумен започна делото срещу 23-годишния Юзджан
Коментари Харесай

В Шумен започна дело за убийство, извършено с особена жестокост

В Окръжния съд в Шумен стартира делото против 23-годишния Юзджан Р. от с. Вълнари. Той е предаден на съд за това, че за времето от 16 до 17 септември 2018 година в село Вълнари съзнателно умъртвил Рейхан М. на 34 година, нанасяйки му голям брой удари с железна щанга в региона на глава - ликвидиране по изключително непосилен метод и с особена свирепост. Това оповестиха от пресцентъра на съда.

В листата за приканване по делото са 26 очевидци и 10 движимости лица. На днешното разпоредително съвещание страните по делото се съгласиха да не бъдат разпитвани по-голямата част очевидци и движимости лица и производството ще протече по една от хипотезите на съкратеното правосъдно разследване.

Делото ще се гледа при закрити порти, с присъединяване на авариен правосъден заседател, от уголемен правосъден състав от двама съдии и трима правосъдни заседатели, поради тежестта на закононарушението.
Като цивилен ищци и частни обвинители са конституирани всички близки родственици на потърпевшия. Те ще бъдат представлявани от трима процесуални представители. Броят на гражданските искове е седем, а общият им размер за породените нематериални вреди - 1 180 000 лв..

От пресцентъра на съда напомнят, че съгласно обвинителния акт, директно след осъществяване на действието, подсъдимият пренесъл натрупа в зарязан двор, където направил опит да го разчлени. Отказвайки се по-късно от това желание, обвил натрупа в одеяло, качил го в багажник на лек автомобил и го закарал до гориста околност край селото, където го залял с нефтопродукт и го запалил. Въпреки, че имал резервация за полет до Лондон за 20 септември 2018 година, подсъдимият напуснал страната с полет за Истанбул и се укривал до задържането му от турските управляващи на 31 март 2019 година На 17 юли 2019 година той е екстрадиран в България и досега е с мярка "Задържане под стража ", която е доказана през днешния ден от Окръжния съд в Шумен.
Следващите правосъдни съвещания по делото са планувани за 29 и 30 юни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР