В окръжния съд на Ерусалим започна второ заседание по трите

...
В окръжния съд на Ерусалим започна второ заседание по трите
Коментари Харесай

Израелският съд започна второ заседание по делата срещу премиера Нетаняху

В окръжния съд на Ерусалим стартира второ съвещание по трите каузи против премиера Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, упрекнат в злоупотреби и корупция, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Според държавното радио "Кан " министър председателят не участва на съвещанието и е представляван от юристи. В. "Йедиот ахронот " отбелязва, че днешното съвещание има техническите темперамент и на него ще бъде избран редът на разглеждане на делото и ще бъдат разисквани дати за показанията на очевидците.

Разглеждането всъщност може да стартира едвам след шест месеца или година, отбелязва изданието. Очаква се юристите на Нетаняху да желаят отсрочване на етапа с предоставяне на показания с аргумента, че имат потребност от повече време за подготовка, откакто на 30 юни основният прокурор Авихай Манделблит съобщи, че министър председателят не може да одобри 10 милиона израелски шекела (3 милиона долара) външно финансиране, с цел да заплати правните си разноски, отбелязва ДПА.

Израел стегна ограниченията

Дарението на американския магнат Спенсър Партрих може да се счита за "незаконно подаяние ", съобщи Манделблит. Част от обвиняванията против премиера са свързани с противозаконни дарения, които той съгласно обвиняването е получил.

По напътствие на съда Нетаняху участва на първото съвещание на окръжния съд на 24 май, което продължи към час. Тогава той съобщи пред медиите, че обвиняванията в злоупотреби и корупция, които са му предявени, са изфабрикувани за отстраняването на десните сили от власт.

Нетаняху настояваше целият развой да се излъчва директно, само че съдът отхвърли това искане.

Заключенията по трите обвинявания, предявени на Нетаняху, бяха импортирани в Окръжния съд на Ерусалим на 28 януари. Канцеларията на генералния прокурор съобщи, че това е било осъществено "в сходство със закона ", откакто самият министър председател отдръпна по-рано същия ден подадената пред Кнесета молба да му бъде възложен имунитет срещу правосъдно гонене.

На 21 ноември 2019 година израелският основен прокурор съобщи, че е решил да предяви против премиера обвинявания за подкупи, машинация и корист с публично доверие.

Нетаняху е изправен и пред все по-силно неодобрение за тактиката си против коронавирусната рецесия, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР