В Окръжната прокуратура в Пазарджик още през юли т. г.

...
В Окръжната прокуратура в Пазарджик още през юли т. г.
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пазарджик проверява изтичане на информация за ваксиниране на депутати

В Окръжната прокуратура в Пазарджик още през юли т. година е почнало досъдебно произвеждане по отношение на непозволен достъп до системата на Националната здравна осведомителна система, оповестиха от държавното обвиняване в регионалния град.
Прочетете още
Съдейки по целия текст на известието става въпрос за непозволено приключване на информация за имунизационния статут на депутатите от „ Възраждане “. През януари т. година следствие на бТВ сподели, че макар обществено изразяваната антиваксърската позиция на народните представители от групировката, една трета от тях са имунизирани, излезе даже информация кой с какъв препарат се е защитил от ковид, съобщава OffNews.

От Окръжната прокуратура в Пазарджик оповестяват, че от чиновници на Групово дело „ БОП “ Министерство на вътрешните работи е осъществена инспекция за закононарушение по член 319а алинея 1 от Наказателен кодекс (осъществяване на непозволен достъп до осведомителна система).

Резултатите от инспекцията са постъпили в Оперативна програма –Пазарджик, с мнение за формиране на досъдебно произвеждане. С разпореждане от 14 юли 2022 година на ОП-Пазарджик е било формирано досъдебно произвеждане за това, че в интервала от 06 януари 2022 година до 07 януари 2022г. във Велинград непозволено е сбъднат достъп до осведомителна система – Национална здравна осведомителна система, като е получена информация по отношение на персонални здравни данни на физически лица, касаещи имунизационния им статус и казусът не е незначителен - закононарушение по чл.319а ал.1 от Наказателен кодекс.

От обвиняването в Пазарджик отхвърлят появили се по-рано изказвания, че е формирано досъдебно произвеждане против авторката на материала за депутатите.
„ Не дават отговор на истината изказванията, че против журналистката Мария Цънцарова е формирано досъдебно произвеждане. Предмет на досъдебното произвеждане са обстоятелствата и събитията, относими към предмета на закононарушението. По досъдебното произвеждане не е повдигнато обвиняване, като на сегашния стадий се събират писмени доказателства и се правят разпити на лица в качеството на очевидци.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР