В окото на бурята: сондата Паркър лети през слънчевата корона

...
В окото на бурята: сондата Паркър лети през слънчевата корона
Коментари Харесай

В окото на бурята: сондата Паркър лети през слънчевата корона

В окото на бурята: сондата Паркър лети през слънчевата корона …Слънчевата сонда Паркър започва през 2018 година, с цел да изследва мистериите на Слънцето и да се приближи до него повече от всеки различен галактически транспортен съд преди този момент.Три години след старта и десетилетия на дерзания, в края на 2021 година Паркър най-сетне дойде там.За първи път в историята галактически транспортен съд докосна Слънцето. Соларната сонда Паркър на НАСА прелита през горната атмосфера на Слънцето – короната – и взима проби от частици и магнитни полета.Четете още: Изследователи предизвестяват, че земната биосигурност е застрашенаДокато минава през короната на Слънцето, Паркър прелита около структури, наречени коронални стримери.
Такава панорама е допустима единствено тъй като сондата лети над и под стримерите, вътре в короната.Досега стримерите се виждаха от Земята единствено отдалеко, по време на цялостно слънчево затъмнение.

Като четец на HiddenTruth, Ви каним да се присъедините към общността на HiddenTruth.site в формалните Facebook групи и страници, с цел да обсъждате загадки, просвета и настоящи въпроси с мислещи хора от целия свят.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР