В Охрид вчера бе формиран междудържавен комитет между Северна Македония

...
В Охрид вчера бе формиран междудържавен комитет между Северна Македония
Коментари Харесай

Заради ЮНЕСКО: Скопие и Тирана правят общ комитет за защитата на Охрид

В Охрид през вчерашния ден бе образуван междудържавен комитет сред Северна Македония и Албания като част от решението двете страни дружно да ръководят всички действия, свързани с рекомендациите на ЮНЕСКО за Охрид, заяви Алсат М, представен от Българска телеграфна агенция.

Всички решения, свързани с рибния фонд, естественото и културното завещание ще бъдат взимани с консенсус.

Македонските управляващи настояват, че по-голямата част от 19-те рекомендации на ЮНЕСКО са изпълнени или са във фаза на осъществяване, въпреки първото усещане на обществото да не е такова.

Всяка от институциите има отговорности и задания, които би трябвало да извърши. Срещу всеки, който не ги извърши, държавното управление ще вземе разнообразни ограничения, сподели Едмонд Адеми, народен координатор на Македония за ЮНЕСКО.

Все отново дейностите, свързани с премахване на нелегално построените обекти са в застой, написа Алсат М.

От другата страна на границата, в Албания противозаконните обекти към този момент са разрушени.

Охрид е под закрилата на ЮНЕСКО от 1980 година, а албанската част на езерото бе оповестена за предпазен регион предходната година. До юли тази година, т.е. до идната среща на Юнеско в Китай и двете страни са задължени да отстранят всички забележки, в случай че не желаят да бъдат включени в черния лист. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР