В официалния уеб сайт на Microsoft се появи съобщение, че

...
В официалния уеб сайт на Microsoft се появи съобщение, че
Коментари Харесай

Microsoft потвърди, че прекратява поддръжката на своите фитнес гривни и предлага компенсаци

В формалния уеб уебсайт на Microsoft се появи известие, че се приключва поддръжката на приложението Microsoft Band и на онлайн услугата Health Dashboard . Софтуерният колос преди повече от две години престана да създава и продава фитнес гривните Band, само че продължи да поддържа съответното мобилно приложение за другите консуматори. Сега проектите очевидно са се трансформирали.

Microsoft разгласи, че на 31-ви май тази година стопира всички Health Dashboard услуги, отстранява приложението Band от Microsoft Store, Гугъл Play и App Store, а дружно с това изтрива и всички данни на потребителите от електронния облак. Дотогава е вероятен експортът на всички данни към Excel или в CSV файл. Потребителите както преди ще могат да употребяват главните функционалности на фитнес гривната: преброяване на крачките, мониторинг на пулса, наблюдаване на съня и физическата интензивност, само че в случай че потребителят нулира устройството и върне заводските настройки, устройството няма по какъв начин да бъде настроено отначало.

Интересно е, че софтуерният колос дава великодушна отплата за тези си дейности – нещо, което до момента не сме виждали. Всички притежатели на Microsoft Band с настояща гаранция, както и потребителите, закупили гривната за интервала от 1 декември 2018-та до 1 март 2019-та година, които най-малко един път са синхронизирали своите данни с услугата, ще получат отплата в размер $80 за гривната Band 1 или $175 за Band 2. Ще бъдат изпратени писма, а за приемане на сумата е належащо най-късно до 30-ти август да се подаде молба с номера на банкова сметка.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР