В официалната Facebook страница на Управлението по туризъм на киевската

...
В официалната Facebook страница на Управлението по туризъм на киевската
Коментари Харесай

Създателите на сериала Чернобил обмислят да заснемат 6-та серия

В формалната Фейсбук страница на Управлението по туризъм на киевската администрация се появи информация, че основателите на сериала „Чернобил“ обмислят да посетят чернобилската АЕЦ и да снимат шеста серия на сериала.

Според тази информация, новата серия няма да е продължение на художествената линия на сериала Чернобил, който получи допустимо най-високия рейтинг в историята на IMDb – 10 от 10. И до през днешния ден „Чернобил“ е преди всичко в този влиятелна ранглиста, като сега междинният рейтинг на петте серии е 9,6. Тази серия би трябвало да покаже какъв е в този момент животът в чернобилската зона. Очаква се да бъдат снимани действителни живи фрагменти от ЧАЕЦ, Припят и зоната на отчуждение, жаргонно наричана Зоната. Предвижда се взимане на изявленията с действителните участници в Ликвидацията на следствията от повредата на Чернобилската атомна електроцентрала. Наистина би било забавно да се покаже по какъв начин наподобява Чернобилската зона след 30+ години след злополуката и да се разбере, дали саможертвата на Легасов и Шчербина, както и на толкоз доста други хора, не е била безрезултатна.

Да си напомним, че сериалът на HBO „Чернобил“ провокира исторически взрив на визитите в Зоната. Търсенето на направления за екскурзии в Зоната на отчуждение е повишено с 40%. Екскурзоводите споделят, че посетителите непрестанно ги питат за местата и събитията, които са видели в сериала. Туровете на британски език костват към $100 на човек, като Зоната всеки ден се посещава от над 70 000 екскурзианта, най-вече чужденци.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР