В оеннослужещи ще приберат от Австрия българските ученици от езиковия

...
В оеннослужещи ще приберат от Австрия българските ученици от езиковия
Коментари Харесай

Изпращат самолет за учениците ни в Австрия

В оеннослужещи ще приберат от Австрия българските възпитаници от езиковия лагер. Това оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Във вторник бе обявено, че е открито огнище на COVID-19 измежду група български възпитаници, които са на езиков лагер в гр. Кнапенберг, Австрия. По-късно същия ден от здравното министерство обявиха, че са в непрестанен контакт с околните на българските възпитаници и че е основана нужната организация за безпрепятственото им завръщане в България.

Днес от Министерство на здравеопазването обявиха, че аероплан "Спартан " ще транспортира възпитаници и техни преподаватели от езиковия лагер в гр. Кнапенберг, Австрия, до София.

При 13 възпитаници и техни преподаватели беше открита коронавирусна зараза. Военнослужещите от състава на Военновъздушни сили ще извършат авиомедицинска евакуация на заразенитете със аероплан "Спартан ". Предвижда се самолетът да излети в 17.00 ч. по маршрут София - летище Клагенфурт, Република Австрия и назад. При превозването ще бъдат спазени всички противоепидемични ограничения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР