В Одрин започна заседанието по делото за стрелбата, при която

...
В Одрин започна заседанието по делото за стрелбата, при която
Коментари Харесай

Пред съда се изправи убиецът на граничния полицай Петър Бъчваров: Бил пиян във фаталната нощ

В Одрин стартира съвещанието по делото за стрелбата, при която беше погубен граничния служител на реда Петър Бъчваров. Пред съда се изправят двамата братя - Мустафа и Енгин, които са били от другата страна на оградата и са стреляли.

По време на правосъдното съвещание Енгин съобщи, че в нощта на стрелбата е бил пийнал. Отново повтори, че не е знаел, че е неразрешено да се приближава до границата. Към оня миг той бил незает и търсел работа, оповестява.

Енгин изясни, че е взел оръжието за отбрана от животни като вълци, мечки, свине. По думите му дистанцията сред него и служителя на реда е било към 8 метра - видял е светлина и стрелял инцидентно.

Тези показания се разминават с първичните, в които той твърдеше, че е стрелял, откакто е чул тон от зареждане на револвер. По думите първите му показания са разнообразни, тъй като се е страхувал.

На въпрос на арбитър за какво е стрелял 10 пъти Енгин съобщи, че не е видял в тъмното и не схванал какво се е случило. Той уточни, че брат му Мустафа нямал оръжие. 

Преди началото на съвещанието Мустафа заяви, че е откогато брат му Енгин е в пандиза, не го е виждал и не е ходил на рандеву. Той отхвърли да приказва повече за случая, само че означи, че е ядосан на брат си за случилото се.

Задържаните за убийството на българския граничен служител на реда Мустафа Е. (34) и брат му Енгин Е. (28) дебнели мигранти в гора край българската граница, с цел да ги ограбят.

В правосъдната зала, предходната година, директно след случая, стана ясно, че братята са отишли в пограничния регион, с цел да вземат пари или полезности от незаконни имигранти и са останали в гората 4 дни. Те дебнели жертвите си на 10 метра от дупката в оградата, когато били видяни от граничния служител на реда Петър Бъчваров. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР