В Одрин отчитат сериозен спад на оборотите за последните месеци

...
В Одрин отчитат сериозен спад на оборотите за последните месеци
Коментари Харесай

Българите казаха „чао“ на Одрин! Намериха изненадваща нова шопинг дестинация!

В Одрин регистрират сериозен спад на оборотите за последните месеци от 2023-а и началото на 2024-а година. Това споделят търговци от всички браншове в града. Като най-явна причина те регистрират рекордната инфлация и по-малкото пазаруващи българи в пограничния град.

 

В обществените мрежи десетки са тези, които споделят разочарованието си след пътешестване до Турция. Недостатъците най-често са свързани с голямото очакване на границите, цените, които се повишават стремглаво и непрекъснато спадащото качество на предлаганите артикули – както хранителни, по този начин и на облекла и обувки.

 

Въпреки рекордно ниските равнища на турската лира по отношение на българския лев, инфлацията е толкоз огромна, че редица артикули към този момент в България са на по-ниска цена. Клиентела към момента притеглят огромният „ Улус пазар “, както и обичаният на българите „ Син пазар “. Родните купувачи споделят обаче, че плодовете и зеленчуците едвам изкарват да стигнат до къщите им и след това се озовават в боклука. Дрехите и обувките са извънредно некачествени и съгласно тях изгода от извършване на покупки в Одрин няма. Качество имат по-известните марки в молове и огромни магазини, само че там цените са много по-високи спрямо България. Пазаруващите споделят, че турците се пробват да печелят от всичко – паркинг, цакане в заведение, а към този момент и с лекартства, с които редица аптеки злоупотребяват.

 

Именно това кара стотици да се насочат към Гърция и по-точно към град Комотини. Описват го като извънредно спокоен. Идеален е както за разходка, по този начин и за шопинг. Много хора от Родопите избират локалния пазар, който е всяка събота, с цел да се снабдят с артикули. Споделят, че са по-евтини и качествени спрямо родните. В градчето не им желаят такси за нищо. Има и големи безвъзмездни паркинги, които ти подсигуряват успокоение при идване с автомобил. Плюс съгласно нашенци е и бързото минаване на границата. На „ Маказа “ се чакало не поече от 5 минути. Тази наклонност възпламени и туристическите организации, които всеобщо оферират предложения за шопинг уикенд до Комотини, Кавала и други близки гръцки градове.

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР