В ОДМВР-Пловдив е създадена необходимата организация за обезпечаване на обществения

...
В ОДМВР-Пловдив е създадена необходимата организация за обезпечаване на обществения
Коментари Харесай

Полицията накрак за джигити и крадци по празниците

В ОДМВР-Пловдив е основана нужната организация за застраховане на публичния ред, безвредното придвижване по пътищата и гарантиране сигурността на жителите по време на честванията на Деня на независимостта на България – 22 септември, и обвързваните с него почивни дни, оповестиха от пресцентъра на силовото ведомство.

Засилено полицейско наличие ще има на местата за осъществяване на празнувания и тържества, като и на други обществени прояви, свързани с празника в Пловдив и региона. За застраховане на сигурността и публичния ред и своевременна реакция при нужда са разисквани взаимни ограничения с представители на локалната власт, Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”, частните охранителни компании, огромните търговски центрове и увеселителни заведения.

Според разбор на пътнотранспортната конюнктура, по време на празничните дни се вижда доста нарастване на интензивността на придвижването както в обитаемоте места, по този начин и по пътищата от републиканската пътна мрежа, изключително тези, водещи към курортните комплекси. За ограничение на предпоставките за пораждане на ПТП, както и за увеличение на пропускателната дарба на най-натоварените сектори от републиканската пътна мрежа на територията на региона, от страна на пловдивската полиция се подхваща следното:

Създадена е организация за обезпечаване на оптимален брой екипи за контролиране и облекчение на придвижването по пътищата, по които се чака най-голямо натоварване - входно-изходните артерии на град Пловдив, уличната мрежа към огромните търговски центрове, увеселителни заведения и други места с всеобщо посещаване.

Осигурени са нужните дежурни полицейски сили за своевременното въвеждане на краткотрайна организация на придвижването при влошена метеорологична конюнктура, както и за надзор над водачите за придвижване с неподготвени коли, за прецизно съблюдаване на въведените краткотрайни забрани и ограничавания, изключително в методите към рисковите сектори.

По време на празниците активността на чиновниците, работещи по надзор на пътното придвижване ще бъде ориентирана главно към подкрепяне и контролиране на придвижването по пътищата, както и към надзор над водачи с рисково държание, обвързвано с погрешно изпреварване, неправилни маневри и лишаване на преимущество. Засилва се превантивния надзор от страна на пътна полиция и във връзка с пешеходците за недопускане на произшествия и груби нарушавания на ЗДвП. В регионите на питейните заведения на инспекции ще бъдат подлагани водачите на МПС за приложимост на алкохол, наркотични или други упойващи субстанции.

ОДМВР – Пловдив приканва водачите на МПС да бъдат виновни на пътя! Нека подхващат пътешестване само с изправни и готови за придвижване в зимни условия коли, да съблюдават разпоредбите за придвижване, да не подхващат рискови маневри, да демонстрират толерантност при предстоящите усложнения в трафика както в обитаемоте места, по този начин и по републиканските пътища.

Във връзка с идните празнични дни чиновници от отдел “Криминална полиция ” при ОДМВР – Пловдив насочат препоръки към хората по какъв начин да опазят имуществото си от похищения.

Експертите предизвестяват, че домовите обири зачестяват по време на празниците и припомнят на жителите, които ще отсъстват от домовете си за почивните дни, да не афишират желанието си в обществените мрежи или пред доста хора. При потегляне да се уверят, че всички порти и прозорци са добре затворени и заключени. Вкъщи не би трябвало да се оставят огромни суми пари или скъпи бижута. Желателно е комшия или непосредствен да бъде помолен да наглежда жилището, да разполага с телефон за връзка и при подозрение за неправда да алармира в полицията.

Извън домовете си е належащо хората да бъдат по-бдителни и виновни към персоналните си движимости. Да внимават за съмнителни лица в комерсиалните центрове и в всеобщия градски превоз, които биха се възползвали от разсеяността им или съзнателно основават обстановки, с които да отвлекат вниманието им. Обикновено причинителите на джебчийски обири употребяват оживлението към пазарите и православните храмове и протягат ръка основно на портмонета от преметнати през рамо дамски чанти, външни джобове на връхни облекла и портфейли, носени в задния джоб на панталоните.

Полицията приканва жителите да завишат бдителността си и при забелязване на съмнителни лица или предмети навреме да алармират на полицейските органи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР