В одитния доклад на системата за случайно разпределение на делата

...
В одитния доклад на системата за случайно разпределение на делата
Коментари Харесай

Няма данни за проникване в системата за разпределение на дела

В одитния отчет на системата за инцидентно систематизиране на делата няма констатация за нито едно сполучливо навлизане в системата. Имало е един несполучлив опит през 2016 година Това съобщи членът на Висш съдебен съвет Атанаска Дишева по време на съвещание на пленума на съвета, на което се разискват резултатите.

Преди дни от прокуратурата оповестиха, че по сигнал на Висш съдебен съвет стартират следствие, откакто резултатите от одита са посочили, че системата е допустимо да бъде манипулирана.
Разследват пробив в системата за разпределение на правосъдните каузи у нас Първоначално от Висш съдебен съвет са отказали достъп до сървъра на външен инспектор
На днешното съвещание стана известно, че представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев е получил отчета на 12 март. На идващия ден представители на компанията, изготвила отчета, са били извикана във Висш съдебен съвет, а намиращите се там 7-8 членове на съвета са им задавали въпроси по него и по-късно са алармирали държавното обвиняване.

Главният прокурор Иван Гешев изнесе данни, че системата за инцидентно систематизиране на делата е направена за 12 хиляди лева без Данък добавена стойност, а одитът й е за 20 хиляди лева По думите му системата е въведена „ пожарно и на мрачно “.

В отчета се казвало още, че, за провеждането на теста на системата, на одитната компания е бил възложен достъп до сървъра във Висш съдебен съвет, потребителски имена, пароли и всичко належащо за осъществяване на инспекция.

По време на разискванията стана известно още, че одитният отчет не е подписан с имената на тези, които са проверявали платформата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР