В одитния доклад на АДФИ няма открити данни за престъпление,

...
В одитния доклад на АДФИ няма открити данни за престъпление,
Коментари Харесай

Ангелов след доклада на АДФИ за „Пирогов“: Хинков да подава оставка още днес

" В одитния отчет на АДФИ няма открити данни за закононарушение, няма актове за начет, има няколко акта за административни нарушавания, които са бих споделил естествени - във всяка една работа, постоянно има административни нарушавания. За мен този одитен отчет потвърждава, че методът на ръководство на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов " е постоянен, и всичко това, което сподели министърът на опазването на здравето Христо Хинков, е погрешно. Той сподели, че в случай че финансовата ревизия не потвърди данни за закононарушения и финансови злоупотреби, ще си подаде оставката. Призовавам го още през днешния ден да подава оставката си в Министерски съвет, по този начин вършат мъжете ".

Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС и ръководител на Комисията по опазване на здравето към Народно събрание Костадин Ангелов.

Ангелов напомни, че отчетът на АДФИ е направен от звено в Министерство на финансите, ръководено от съпредседателя на Политическа партия Асен Василев.

Относно прекъсването на състезанията за назначение на нови шефове на лечебни заведения в страната, Костадинов разяснява:

" Хинков сподели две неща - в края на януари в изявление сподели, че е взел самичък това решение. Вчера сподели, че му е оказван напън, а по-късно излязоха с прессъобщение, в което споделиха, че " са обсъждали ". Когато един министър приказва разнообразни неща по едно и също нещо, това значи че в един от случаите той е излъгал. Трябва да каже по кое време е излъгал ", приключи някогашният здравен министър.
 
Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР