В Одеса се провеждат курсове за териториална самоотбрана и военно

...
В Одеса се провеждат курсове за териториална самоотбрана и военно
Коментари Харесай

В Одеса провеждат военно обучение за гражданите

В Одеса се организират курсове за териториална самозащита и военно образование за популацията, като от началото на март до момента над три хиляди души, множеството от половината дами, са минали през тези курсове, осведоми " Евронюз ".

Засега градът, който заема стратегическо местонахождение и е огромно пристанище на Черно море остава релативно непокътнат от военните дейности, въпреки, че в първите дни на нашествието се очакваше съветски морски десант в региона.

Руски военни кораби и самолети обаче бомбардираха петролни хранилища в покрайнините му през уикенда, като използваха повече от 50 крилати ракети. Кметът на Одеса Генади Труханов, сподели че при ударите са развалени и жилищни здания.

Ако черноморското пристанище падне, Украйна ще остане без изход на море и ще бъде отрязана от задграничната търговия. В ранните часове в понеделник имаше още детонации, до момента в който седем души починаха и 20 бяха ранени в неделя в град Очаков, на 40 благи източно от Одеса, а 14 бяха ранени, измежду които и дете.

В неделя английското министерство на защитата съобщи, че Русия към момента има опция да извърши морски десант, само че сходна интервенция би била доста рискована, защото украинските въоръжени сили са имали време да се приготвят за нея.

Руските военноморски сили поддържат далечна обсада на украинските крайбрежия на Черно и Азовско море.
ТЕМА преди 32 минути 214 преди 2 часа 499 преди 2 часа 1819
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР