В ОД на МВР - Благоевград се проведе пресконференция, на

...
В ОД на МВР - Благоевград се проведе пресконференция, на
Коментари Харесай

Водачът на протестите в Благоевград с акт

В ОД на Министерство на вътрешните работи - Благоевград се организира конференция, на която бяха разисквани свършената работа за предходния месец и новите начинания на полицията. Най-голям ужас провокира тематиката на митингите.
Според шефа на благоевградската полиция старши комисар Николай Хаджиев, на Александър Стамболийски, спряган за лидер на митингите в Благоевград, му е публикуван акт. Постановлението е написано от чиновници на 2 РО - Благоевград, в резултат на барикадите преди две недели, когато протестиращите затвориха основния път Е79. Стамболийски имал също по този начин и публикуван протокол.
Протестите пък тази неделя, в Благоевград и в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " били противозаконни, тъй като нямало съобщение до органите на Министерство на вътрешните работи.
На въпрос на публицисти, дали е имало полицейско принуждение в региона на Кулата, Хаджиев съобщи: " Нямам такава информация, не съм видял клипове с полицейско принуждение ".
Той съобщи също, че по време на митингите дейностите на полицейските чиновници са били ориентирани само и единствено по запазване на публичния ред и недопускане на нарушавания. Направените предупредителни протоколи са за недопускане на нарушавания на публичния ред.
Пресконференцията приключи с въпрос от журналистката Мариета Димитрова, притежател на районен уебсайт, която твърди, че след митингите в неделя, полицейски патрул е бил инструктиран да спре тъкмо нея. Димитрова и операторът ѝ били заведени в полицейско ръководство, а в следствие на оператора е формиран протокол. Старши комисар Хаджиев разгласи, че по никакъв метод няма целеустремено деяние и всеки един участник в придвижването по пътищата може да бъде тестван от органите на реда, като въпросната инспекция е направена по Закона за придвижване по пътищата. Той добави, че там където има нерегламентиран митинг, участващите лица биват предупреждавани да не правят противоправни дейности. Хаджиев акцентира още веднъж, че дейностите на полицейските чиновници са ориентирани само и единствено по запазване на публичния ред.
Казусът продължи с въпрос на журналистката, по какъв начин откакто операторът ѝ има протокол да не върви на митинги, ще може да отразява съответно събитията в града? Случаят остава отворен, защото Димитрова щяла да апелира протокола.
Колкото до данните за престъпността, записаните закононарушения от началото на 2018г. до края на месец октомври са 2 766 бр., като разкрити са 1296 броя закононарушения. За месец октомври 2018г. са регистрирани 253 закононарушения, като от тях 234 престъпни и 19 стопански закононарушения. Разкрити са 85 закононарушения. Спрямо постигнатите резултати в тази тенденция по % разкриваемост се оформя следната ранглиста на районните ръководства, обслужващи региона, а точно: преди всичко РУ-Банско, на второ – 02 РУ-Благоевград, на трето – РУ-Петрич, на четвърто – РУ-Разлог, на пето – РУ-Гоце Делчев, на шесто – РУ-Сандански и на седмо – 01 РУ-Благоевград. За месец октомври в РУ-Гоце Делчев са регистрирани 66 бр. закононарушения, в 02 РУ-Благоевград – 41 бр., в РУ-Петрич – 39 бр., в 01 РУ-Благоевград – 34 бр., в РУ-Сандански – 33 бр., в Разлог – 19 бр. и в РУ-Банско – 9 бр. закононарушения.
Хаджиев добави още, че за началото на зимния сезон в Банско ще бъдaт проведени спомагателни чиновници на реда, както и, че ще дойдат такива от Румъния и Гърция, както е било и предишни години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР