В очарователния и често неразбран свят на паякообразните, най-големите паяци

...
В очарователния и често неразбран свят на паякообразните, най-големите паяци
Коментари Харесай

9 най-големи паяци в света: Пътуване в гигантското

В очарователния и постоянно неразбираем свят на паякообразните, най-големите паяци в света стоят като колоси измежду роднините си, предизвиквайки по едно и също време благоговение и боязън. Тези осемкраки същества, вариращи от птицеяд Голиат до великански ловджия, показват изумително многообразие в размер, местообитание и държание.

Въпреки че могат да всяват боязън заради внушителните си размери, тези паяци играят решаваща роля в техните екосистеми и са станали обект на забележителен теоретичен интерес и проучване.

Нека разгледаме по-отблизо някои от най-големите паякообразни по света и да научим за тяхното държание и екосистеми.

Измерване на паяци

Когато мерите великански паяци, главно се свежда до две неща: какъв брой дълги са телата им и какъв брой необятни могат да обтегнат краката си.

Първо, ние имам дължина на тялото. Това е като да измериш човек от главата до петите. Започвате от главата на паяка или просомата, както я назовават ​​учените, и стигате до края на корема му, опистозома. Това ви дава размера на главното тяло на паяка - без краката. Това е потребно премерване за учени, които би трябвало да съпоставят разнообразни паяци.

След това има дистанцията на краката, което е някак по-драматичният метод за премерване на паяци, изключително на огромните като тарантули.

< p> Представете си, че разтягате краката на паяк, доколкото могат, и мерите от върха на единия крайник до върха на крайници от противоположната страна. Това число нормално е по-голямо и малко по-привличащо вниманието, само че може да се промени малко, в случай че паякът се свие или загуби крайник.

1. Паяк птицеяд Голиат

Е, този паяк (понякога неправилно именуван паяк птицеяд Голиат) е голям, само че не яде птици задоволително постоянно, с цел да оправдае името. Но най-малко половината от името на птицеяда Голиат е тъкмо, тъй като той е същински колос.

Това е най-големият паяк в света — и най-тежкият. Произхождащ от тропическите гори на Южна Америка, птицеядът Голиат тежи колкото хокейна шайба, с тяло с размерите на междинен смарт телефон и обсег на краката, достигащ до 12 инча (30 сантиметра).

Въпреки че има с плашещо име и размер, този тип паяк е релативно безопасен за хората. Отровата му не е мощно токсична за нас, тъй че, с цел да се защищити, употребява неповторими защитни тактики.

Когато е застрашен, той пуска дразнещи косми от корема си и издава изразителен тон, като търка краката си един в различен — развой, прочут като стридулация, сходен на цвърченето на щурците. Може да бъде чут както от хора, по този начин и от животни от разстояние до 15 фута (4,6 метра).

Докато птицеядът рядко ловува птици, насекомите, жабите и дребните бозайници са в менюто на този колос. Като наземен ловджия, той употребява своя мощен невротоксин, с цел да обездвижи плячката на земята, преди да я завлече назад в дупката си за персонален празник. Невротоксинът втечнява вътрешностите на плячката, която паякът по-късно гълтам.

В търговията с екзотични домашни любимци тези паяци са ценени поради техния размер и дългоденствие, като женските живеят до 20 години - доста по-дълго от мъжките им събратя, който може да живее до шест години в плен.

2. Гигантски паяк ловджия

Този дългокрак паяк може да не е толкоз прочут като своя братовчед птицеяд, само че самичък по себе си е рекордьор. Ловецът се изравнява за купата на паяк с максимален обсег на краката от всички паяци в света — зашеметяващите 12 инча (30 сантиметра).

Открит в пещера в Лаос, този ловджия не построява мрежи. Вместо това той броди и ловува, правилен на името си, демонстрирайки невероятна скорост и сръчност.

За разлика от доста свои родственици, паякът ловджия избира стените на пещерите пред горските дъна, което го прави очарователна тематика за арахнолозите. Въпреки че външният му тип може да наподобява плашещ, този паяк нормално е свенлив и заобикаля контакт с хора. Неговата отрова, въпреки и задоволително мощна, с цел да покори плячката си, не се смята за рискова за хората.

Така че, въпреки размерът му да вдъхва благоговение, паяците ловци са по-скоро знамение на природата, в сравнение с опасност, играейки роля жизненоважна роля в управлението на популациите от инсекти в местообитанието му.

3. Бразилски розов птицеяд със сьомга

Бразилският розов птицеяд със сьомга () е панорама за гледане в света на паяците. Този тип е една от най-впечатляващите тарантули, известна със забележителните си размери. С обсег на краката, който може да доближи до 10 инча (25,4 сантиметра), това е все едно да срещнете паница за вечеря, плъзгаща се по дъното на гората.

Произхождащи от североизточна Бразилия, освен размерът им е изумителен, само че и красивата им розова като сьомга коса, която им придава неповторим усет измежду тарантулите.

Въпреки плашещия им размер и външен тип, те са известни като относително послушни. Може да имат плашещи зъби, само че отровата им е лека за хората, което ги прави по-скоро гальовен колос в царството на паяците.

4. Паякът Hercules Baboon

Паякът Hercules Baboon () е малко загадка в света на паяците и име като „ Херкулес “ несъмнено слага някои огромни упования.

Родено в Африка, за този тип се приказва, че е една от най-големите тарантули в света, само че остава обгърнат в тайнственост. Наблюденията са редки, което го прави нещо като легенда измежду запалянковците на паякообразните.

Предполагаемият му размер, с обсег на краката, който може да съперничи на най-големите паяци, прибавя към митичния му статус. Някои оценки допускат, че размахът на краката му може да доближи към 8 инча (20,3 сантиметра) или повече, само че тези числа би трябвало да се одобряват с нараснало внимание, защото се основават на лимитирани наблюдения и анекдотични отчети

Въпреки страхотното си име, Паякът Херкулес е по-уединен, в сравнение с нападателен. Предпочита да остане прикрит, което прави същинския му размер и привички обект на спекулации. Ако имате задоволително шанс да забележите подобен, ставате очевидец на необичаен миг в дивата природа.

5. Колумбийска гигантска тарантула

Колумбийската гигантска червенокрака тарантула () е същинска звезда в света на паякообразните. Произхождаща от тропическите гори на Колумбия, тази тарантула не е гигантска единствено по име.

С обсег на краката, който може да се простира до 8 инча (20,3 сантиметра), все едно срещате дребна пица на осем крайници. Това, което отличава този тип, с изключение на внушителните му размери, е поразителният му външен тип.

Колумбийската червенонога може да се похвали с кадифено черно тяло, контрастиращо с живи червеникави косми, което я прави образно наслаждение. Въпреки плашещото си наличие, знае се, че е по-скоро гальовен колос със умерено държание, в случай че не бъде предизвикано. По природа е копаещ, създавайки впечатляващи тунели като домове.

Въпреки че може да наподобява страховита, тази тарантула играе значима екологична роля и нейната отрова, въпреки и ефикасна върху дребна плячка, съставлява дребна опасност за хората. < /p>

6. Poecilotheria Rajaei

The, открит относително неотдавна в Шри Ланка, прибавя блестящ усет към света на паяците. Известен със своите поразително красиви и комплицирани шарки, този тип демонстрира композиция от геометрични дизайни, които са по едно и също време хипнотизиращи и малко плашещи.

Размахът на краката му може да доближи до 8 инча (20,3 сантиметра), което го прави доста влизане в лигата на огромните паяци.

Това, което в действителност е очарователно за Poecilotheria Rajaei, с изключение на размера му, е неговата дървесна природа. За разлика от доста огромни, обитаващи земята тарантули, този тип избира високите височини на дърветата. Въпреки че е панорама за гледане, рационално е да се възхищавате от разстояние, защото отровата му е мощна.

7. Бразилска гигантска жълтокафява алена тарантула

Бразилската гигантска жълтокафява алена тарантула () е друга звезда във вселената на тарантулите. Този южноамериканец, който се среща изключително в Бразилия, може да се похвали с обсег на краката, който може да доближи до 7 инча (17,8 сантиметра) — задоволително огромен, с цел да накара даже неарахнофобите да се усещат неловко.

Най-забележителната му характерност е светлокафявият му цвят -червено оцветяване, което му придава величествен и плашещ тип. Но макар страховития си тип, тази тарантула е известна със относително послушния си темперамент, постоянно неочакван тези, които чакат по-агресивно държание.

Това е ровещ се тип, който избира да прекарва времето си в добре направени подземни бърлоги. За запалянковците на паяците кафявочервената тарантула е издирван тип, най-много заради своя размер, хубост и управляем характер.

8. Колумбийска синя цъфтяща тарантула

Колумбийската синя цъфтяща тарантула (), блестящ жител на колумбийските тропически гори, се откроява с поразителното си синьо оцветяване, нюанс, който е освен необичаен, само че и хипнотизиращ. С обсег на краката, който може да доближи до 7 инча (17,8 сантиметра), той е освен образен театър, само че също по този начин може да се похвали със забележителен размер.

Известен със относително послушния си темперамент, колумбийският наследник цвят към момента може да бъде шепа заради своята невзискателност, което го прави вълнуващ, само че провокационен домакински любим. Идеална за тези, които ценят хубостта от разстояние, тази тарантула е по-скоро тип за проявление, виреещ в спокойна среда с минимална интервенция.

Предпочитанието й към самотност и неповторимият сексапил, който внася в терариума, вършат Колумбийската тарантула е скъп тип измежду феновете на тарантули.

9. Колумбийска дребна черна тарантула

Синият разцвет не е единствената солидна тарантула от тропическите гори на Колумбия. Малката черна тарантула () в действителност се откроява в света на паякообразните.

С обсег на краката, достигащ до 7 инча (17,8 сантиметра), размерът й самичък по себе си е задоволителен, с цел да притегли вниманието на всеки. Но зашеметяващият образен контрастност на неговото надълбоко черно тяло, украсено с живи петна, го прави същински театър.

Въпреки внушителния си външен тип, по-малкият черен е прочут със относително покорния си характер, което го прави издирван типове измежду запалянковците и гледачите на тарантули. Размерът и силата му обаче изискват почитание и деликатно боравене.

В плен тези тарантули могат да живеят доста време. Женските нормално живеят по-дълго от мъжете, като продължителността на живота варира от 12 до 20 години за женските и до пет години за мъжките.

Почетно споменаване: камилски паяк

А, камилският паяк, творение, обгърнато в диви легенди и ужасяващи приказки от пустинни бойни полета. Въпреки че не са същински паяци, тези членове на разред Solifugae постоянно се събират в категорията заради страховития им тип.

Намерени в пустинни региони, те могат да доближат размери от към 6 инча (15,2 сантиметра), което е много огромни за творение, което постоянно се бърка с паяк.

Камилските паяци са известни със страхотните си челюсти, които са непропорционално огромни спрямо размера на тялото им, и с удивителната си скорост, стреляща през пустинни пясъци.

Въпреки известните митове, те нито са отровни, нито преследват хора. Вместо това, тези завладяващи същества са умели ловци на инсекти и дребни животни, като играят значима роля в техните сухи екосистеми.

Ето това е забавно

Яйчната торбичка на птицеяд Голиат е с размерите на топка за тенис.

Оригинална публикация: 9 Biggest Spiders in the World: A Journey into the Gigantic

Copyright © 2023 HowStuffWorks, поделение на InfoSpace Holdings, LLC, компания System1

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР