В очакване на воден режим в Перник здравната инспекция задължи

...
В очакване на воден режим в Перник здравната инспекция задължи
Коментари Харесай

Перник очаква воден режим, готви се протест

В очакване на воден режим в Перник здравната ревизия задължи шефовете на учебните заведения и детските градини да обезпечават нужните количества минерална, изворна или трапезна вода за децата и учениците, оповестява БНР.

Въвеждането на воден режим се постанова поради фрапантно намалелия размер на язовир " Студена ".

Учебните и детски заведения би трябвало да разполагат с спомагателни съдове, снабдени с кранчета за измиване на ръце и съдове за задоволително количество аварийна вода за санитарните възли.

Сред ограниченията, подхванати по отношение на режима, са осъществяване на ежедневна стерилизация на подовете в пространствата, неколкократно всекидневно измиване и стерилизация на тоалетните, както и стерилизация на приборите, съдовете за хранене и чашите за вода след всяка приложимост в детските заведения.

От здравната ревизия оповестиха, че се приготвят наставления за предприемане на хигиенични и противоепидемични ограничения за всички образователни и детски заведения, които ще бъдат връчени в най-кратък период. За осъществяването им здравните инспектори ще наблюдават прецизно.

Перничани готвят митинг поради рецесията с водата. Недоволството е подбудено както от положението на язовир „ Студена ”, чийто размер фрапантно спадна, по този начин и от неяснотите към идния воден режим. Организацията тече в обществената мрежа.

Сред настояванията е търсенето на правосъдна отговорност от отговорните за водната рецесия. Протестът е плануван за 20 ноември от 9 часа пред постройката на ВиК.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР