В очакване на гласуването в Европейския парламент на сделката за

...
В очакване на гласуването в Европейския парламент на сделката за
Коментари Харесай

Сълзи в Европарламента, британските депутати си тръгват

В очакване на гласуването в Европейския парламент на договорката за Брексит, евродепутати се сбогуват със своите английски сътрудници с горест и сълзи, отбелязва Франс прес.

"Това е един печален ден за нашия парламент ", съобщи ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли по време на къса гала по прощаване с английските евродепутати, проведена от неговата парламентарна група "Социалисти и демократи ". "В подобен ден като този, би трябвало да останем още по-единни ", добави той.

Лидерката на групата на "Социалистите и демократите " в Екологичен потенциал, испанката Ираче Гарсия пък даже не сдържаше сълзите си при сбогуването с английските си сътрудници.

Денят стартира обаче с победоносни изявления. На конференция в постройката на Екологичен потенциал британецът Найджъл Фарадж, водач на Партията на Брексит и неприкрит съперник на Европейски Съюз от десетилетия, изрази удовлетворение, че е "изиграл злодея в сагата с Брексит ". Той съпостави излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз със скъсването на Хенри Осми с римския папа през 1534 година

Гласуването в Екологичен потенциал ще е в 19 ч. по Гринуич.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР