В общинските предприятия в момента работят 2433-ма служители. Най-много хора

...
В общинските предприятия в момента работят 2433-ма служители. Най-много хора
Коментари Харесай

Кметът разписва заплатите на 10 074 души

В общинските предприятия сега работят 2433-ма чиновници. Най-много хора са на щат в " Чистота " и " Градини и паркове ". Директорът на комуналното Оперативна програма Иван Стоянов е шеф на 795 души, което го праща в Топ 10 на мениджърите в Пловдив по броя на чиновниците, които ръководи. Към него са всички дами, които метат шестте градски региона, въпреки " Чистота " да обслужва публично единствено " Южен ", а в останалите работят сметовозите на частния подизпълнител КМД.

При Стоян Алексиев в " Паркове и градини " работят още 296 души. И двамата постоянно се оплакват, че фрагментите не стигат. " Малък конкурс ли е, че за няколко години успяхме да възобновим техниката в " Чистота " и да въведем такава организация на работа, че фрапантно да понижим замърсявания на въздуха, а също по този начин няколко пъти да получаваме награди? ", пази достойнството на пагона Иван Стоянов.

Най-новите предприятия са " Младежки център - Пловдив ", " Многофункционална зала Колодрума " и " Зоопарк - Пловдив ". Щатът за стопанисването на залата е 13 души. За зоопарка са гласувани 26 щата, само че са назначени десетина, тъй като животни там към този момент няма, в случай че не броим деветте маймунки. Най-малкото дружество е " Радостни обреди " с 10 чиновници. Част от тези предприятия, да вземем за пример " Чистота " и " Паркиране и репатриране ", преди време са били регистрирани като търговски сдружения и са преструктурирани в бюджетни звена за по-оперативно осъществяване на услуги. Предприятията не образуват облага и всички доходи, които събират, отиват в общия кюп на локалната хазна. Средната заплата в тях е 737 лв..

На заплата в община Пловдив се водят общо 10 074 чиновници. В броя обаче са и тези от общинските учебни заведения (3348 души), детските ясли и градини (1599), музеите (359) и обществените домове (589).

В общинската администрация са назначени 610 чиновници със междинна работна заплата 800 лв.. Още 553-ма работят в шестте кметства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР