В Общинската избирателна комисия в Смолян са постъпили жалба и

...
В Общинската избирателна комисия в Смолян са постъпили жалба и
Коментари Харесай

В ОИК-Смолян постъпиха сигнал и жалба за влизане в помещението с бюлетините

В Общинската изборна комисия в Смолян са постъпили тъжба и сигнал за влизане в помещението, в което се съхраняват бюлетините за локалните избори на 27 октомври. Те са препратени до ЦИК и прокуратурата.

Председателят на Общинската изборна комисия Симеон Велинов удостовери, че на 22-ри октомври е отворил помещението и е влезнал в него, дружно с други членове на комисията и представител на полицията, с цел да се реализира инспекция на сензорите на СОТ, защото предходния ден имало проблем. Проверката е траяла към 5 минути и е открила, че няма подобен, изясни той.

В сигнала една от партиите твърди, че член от ОИК е извикан на 22 октомври за наново запечатване на помещението, при което се открило, че липсват предишно поставените хартиени ленти. „ Липсата на лентите за запечатване на помещението повдига доста подозрения и терзания по отношение на метода и сигурността на предпазване на бюлетините ", показват жалбоподателите. В жалбата от локална коалиция разясняват, че при въпросното отваряне и влизане в помещението не са спазени условията и има жестоко нарушаване на разпоредбите.

Председателят на ОИК Симеон Велинов съобщи пред БНР, че е подготвен да се извърши цялостна инспекция на изборните бумаги в помещението в наличието на всички членове на комисията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР