В общинската администрация в Троян било обсъдено безопасно движение на

...
В общинската администрация в Троян било обсъдено безопасно движение на
Коментари Харесай

Обособяване на велоалеи и информационна кампания сред велосипедистите предвиждат в Троян

В общинската администрация в Троян било разисквано безвредно придвижване на колоездачите в Троян. В работната среща са взели участие заместник-кметът Ангел Ангелов, представители на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Троян, жители и други заинтригувани, оповестява Българска телеграфна агенция.

Откроени били няколко казуса, измежду които неспазване на Закона за придвижване по пътищата от страна на някои велосипедисти, най-често - придвижване без светлини или с незадоволителни такива, без светлоотразителни жилетки; каране след приложимост на алкохол; неизправни колела. По време на срещата било решено да се търси опция за отделяне на велоалеи, да се предизвикват хората да употребяват колела като транспортни средства, спазвайки нормативните условия.

Дадена била и концепцията възпитаници от Професионалната гимназия по механоелектротехника, като част от своята образователна процедура, да работят в самостоятелен пункт, в който всеки да може да закара своето колело, на което да бъде осъществен обзор и взети съответните ограничения за обезопасяване, при нужда. Участниците в срещата са разискали вероятни промени в Наредба 2 за организацията и сигурността на придвижването на територията на община Троян.

Предвижда се осведомителна акция, която да разясни отговорностите на велосипедистите и в това време да подтиква повече хора да се придвижват със своите колелета в общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР