В община Вършец е създадена заетост за 11 безработни лица

...
В община Вършец е създадена заетост за 11 безработни лица
Коментари Харесай

Община Вършец назначи на работа 11 младежи до 29 години

В община Вършец е основана претовареност за 11 безработни лица до 29 години по Проект ”Нова опция за младежка заетост”. Преди началото на първия им работен ден, зам.-кметът господин Петър Стефанов се срещна с тях. Той им пожела триумф в работата, да натрупат професионален опит и развият трудовите си качества, както и да бъдат виновни и съзнателно да си правят работата.
Младежите са ангажирани за период от 6 месеца на 8-часов работен ден. Всеки от тях ще има ментор, които ще работи с новоназначения. Те ще имат отговорностите да ги наставляват, защото ангажираността им ще бъде директно обвързвана с тяхната активност. Схемата ”Нова опция за младежка заетост” е финансирана от Оперативна Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020.
Целта на плана е да се улесни прехода от обучение към претовареност за безработните младежи, които ще получат първи или нов късмет за работа, нови или усъвършенствани професионални познания и умения, добити на работното място, както и придобиването на професионална подготовка и основни компетентности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР