В община Търговище за изборите за народни представители на 2

...
В община Търговище за изборите за народни представители на 2
Коментари Харесай

В община Търговище са образувани 105 избирателни секции за изборите


В община Търговище за изборите за народни представители на 2 април са формирани 105 изборни секции. Броят им е избран със заповед на кмета Дарин Димитров, осведомят от общинския пресцентър. 

Общо 47 са секциите, в които ще се гласоподава в регионалния град и кварталите " Въбел " и " Бряг ". В останалите обитаеми места от общината секциите са 56. По две ще са те в селата Голямо Ново, Кралево, Лиляк, Подгорица и Руец. 

Предвидено е разкриването на преносима изборна секция, както и на такава в регионалната многопрофилна болница в Търговище, разяснява Българска телеграфна агенция.

Със заповед на кмета са избрани и местата, на които ще бъдат оповестени предварителните изборни описи. За град Търговище това са клубовете на пенсионера, а за селата – постройките на кметствата, клубовете на пенсионера и читалищата. Заповедите са оповестени в уебсайта на община Търговище.

Справка на Българска телеграфна агенция демонстрира, че на изборите на 2 октомври 2022 година в 28-ми МИР – Търговище имаше разкрити 267 секционни изборни комисии (СИК), разположени в петте общини на региона. На територията на община Търговище те са били 103, в общините Омуртаг и Попово – по 52, в Антоновска община – 39 и в община Опака – 11. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР