В община Шабла приключи изпълнението на проект Информационна кампания на

...
В община Шабла приключи изпълнението на проект Информационна кампания на
Коментари Харесай

В Шабла приключи проект за ползата от рибните продукти и аквакултури

В община Шабла завърши осъществяването на план „ Информационна акция на територията на община Шабла на тематика „ Полезността на продуктите от риба и аквакултури “. Той бе финансиран по Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година

Проектът бе ориентиран към осъществяване на районна осведомителна акция за повишение на публичната информираност в бранша на рибарството и аквакултурите.

Бяха извършени 6 семинара с възпитаници от СУ „ Асен Златаров “ в Шабла и ОУ „ Св. Климент Охридски “ в Дуранкулак.

Лекциите бяха на тематика „ Полезна храна ли е рибата? “ и „ Риби и аквакултури в България “. Чрез тях учениците обогатиха познанията си във връзка с другите артикули от риболовство и аквакултури и смисъла им за здравето на хората. За всички възпитаници, които взеха присъединяване в провелата се викторина в края на всяка лекция, имаше тематични награди.

В рамките на плана се организира и Рибен фестивал в градския парк на Шабла, в който бяха разпространявани локални рибни деликатеси. Доставените и инсталирани шатри придадоха нов образ на събитието. За всички участници бе обезпечен кетъринг, включващ риба и аквакултурни деликатеси.

Безвъзмездната финансова помощ по плана бе в размер на 34 661 лв.. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР