В община Плевен е прекратен приемът в детските градини и

...
В община Плевен е прекратен приемът в детските градини и
Коментари Харесай

Не са обсъждани мерки за блокада на Плевен, заяви кметът на града

В община Плевен е преустановен приемът в детските градини и ясли, само че Детската кухня ще работи и храната й ще се разнася по пунктовете, а Домашният обществен патронаж ще продължи да обслужва с храна възрастните хора. Това съобщи през днешния ден кметът на Плевен Георг Спартански.

Той посочи, че по отношение на епидемиологичната конюнктура с негова заповед е преустановен достъпът до общинските зали и игрища за културни и спортни прояви. Сградата на общината и пространствата на изнесените общински звена се дезинфекцират, обезпечена е стерилизация на всички 54 тролейбуси от градския превоз.

Същите ограничения са подхванати са Автогара - Плевен и Билетния център.

Препоръчано е на частните автобусни превозвачи да извършат същото. Спартански сподели, че не са получавали условия за стерилизация на градската среда - паркове и улици. Ваканцията на учениците и университета ще бъде продължена по убеждение на здравните управляващи.

Според кмета е значимо жителите да подхващат персонални хигиенични ограничения. Личният самоконтрол изисква не навестяване на затворени пространства.

На частните предприятия и на търговците не можем да забраним действия, акцентира Спартански.

В отговор на въпрос плевенският кмет сподели, че "не са обсъждани ограничения за обсада на Плевен ".

За последно градът е бил под блокада през 1877 година, напомни той.

На друго запитване за проблем с достъпа на жители за лекуване в болничното заведение, Спартански съобщи, че действително ограниченията за въвеждане на карантина на лечебните заведения работят от 24 часа, само че явно има хора, до които не са достигнали въведените ограничавания. В идващите дни това напрежение ще отшуми, с оглед организацията, която е все по-голяма, е уверен кметът.

Кирил Ананиев: Болницата в Плевен не е спазила заповедта ми

Той счита, че във връзка с хронично заболели, хора на химиотерапия и на хемодиализа, има специфичен режим на достъп и приемане на лекуването, което е ангажимент на шефовете на лечебниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР