В община Плевен бе разработен и приет План за действие

...
В община Плевен бе разработен и приет План за действие
Коментари Харесай

В Плевен разработиха План за интегриране на българските граждани от ромски произход

В община Плевен бе създаден и признат План за деяние в осъществяване на тактиката за консолидиране на българските жители от ромски генезис и други в уязвимо обществено състояние, живеещи в сходна на ромите обстановка, оповестяват от общината.

Предвидени са ограничения за интервала до края на 2020 година в осъществяване на Областната тактика с тази цел. През 2012 година е призната Национална тактика за консолидиране на ромите /2012 - 2020 г./ и проект за деяние към нея. Съгласно механизмите на районното обмисляне, локалната изпълнителна власт извършва задължението си да изготви планови документи на равнище област и община, в сходство с Националната тактика.

Общинският проект на Плевен има размер от 58 страници. Документът съдържа разбор на обстановката в община Плевен, обзор на целите, механизмите за ръководство, очакван е мониторинг и оценка на резултатите

. В разбора се показва, че съгласно данните на статистиката от преброяването през 2011 година, в област Плевен живеят 269 752 души, като 131 152 от тях са поданици на община Плевен. По възрастов симптом 16,15 на 100 от живеещите са на възраст до 17 години, 66,22 на 100 са на възраст от 18 до 64 години, а над 65 години са 17,63 на 100. Характерно за етническия състав на популацията в общината е по-високият условен дял на българската етническа общественост с към 8 пункта по отношение на този за страната.

За община Плевен относителният дял на българската етническа общественост е 92,6 на 100 от популацията, до момента в който междинният дял за страната е 84,8 на 100. В документа на Община Плевен се показва още, че просветителната конструкция на популацията е неразривно обвързвана с неговата етническа принадлежност. Посочено е, че хората с висше обучение в региона са 40 870, като по-големият дял от висшистите живеят на територията на община Плевен. Те са 29 364, което е 71,85 на 100 от популацията на община Плевен.

Приетият от Общински съвет в Плевен План за деяние в осъществяване на тактиката за консолидиране на българските жители от ромски генезис и други в уязвимо обществено състояние, живеещи в сходна на ромите обстановка, е отворен документ и може да се актуализира, добавя и трансформира съгласно действителната конюнктура в общината. Планът е признат след нескончаем спор от общинските съветници. Въпреки разгорещената полемика е получил огромна поддръжка - 30 от съветниците са дали своят вот "за ", двама са били "против ", а шестима са се въздържали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР