В община Павликени обсъждат изграждането на завод за каменна вата

...
В община Павликени обсъждат изграждането на завод за каменна вата
Коментари Харесай

В Павликени не се тревожат от намеренията на Вълка да гори боклук

В община Павликени разискват построяването на цех за каменна вата с горивни съоръжения . Планира се там дневно да се изгарят над 1000 тона битови боклуци. Инвестиционното желание е на предприемача Румен Гайтански в най-голямото павликенско село Върбовка , заяви БНР.

Фирмата на Румен Гайтански " Петрургия " има 35-годишен концесионен контракт за кариерата за базалт в село Върбовка , който е почнал през март 2013 година. Кариерата и индустриалните мощности за каменна вата са на 1,5 км от селото с 1400 поданици .
 Борисов отвоювал чистотата на София от Румен Гайтански-Вълка
Борисов отвоювал чистотата на София от Румен Гайтански-Вълка

По думите му София е по-чиста от Берлин от 10 години

Инвестиционното желание е за парцел от 700 декара, като индустриалната зона ще обгръща 296 декара . Обещават се 300 работни места. Планира се с три линии да се създават общо 112 500 тона на година каменна вата , а силата за това ще се обезпечава от изгарянето на 1160 тона битови боклуци на ден.

Според кмета на село Върбовка Ивелин Розинов, там няма напрежение измежду хората. " Този цех е на правилото безусловно чиста екология. Не виждам напрежение тук, в селото. По-скоро удовлетворение, тай като ще бъдат основани много работни места ", изясни той.

В отчета за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) е записано, че не се чака замърсяване на въздуха .
 Пожарът в депото край Шишманци отделя рисковите диоксини и фурани
Пожарът в депото край Шишманци отделя рисковите диоксини и фурани

Министерство на околната среда и водите крие от популацията

Не по този начин считат природозащитни организации. От сдружението " За земята " показаха, че няма изясненост за произхода на битовите боклуци , които ще се изгарят, и за нездравословните излъчвания от мощно токсичните диоксини и фурани.

Срещу капиталовото желание се оповестиха и от партията на Цветан Цветанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР