В община Хисаря следващият месец няма да имат пари за

...
В община Хисаря следващият месец няма да имат пари за
Коментари Харесай

Община Хисаря е пред фалит

В община Хисаря идващият месец няма да имат пари за заплати. Въведен е график в Бюрото по труда за безработни. Това съобщи пред " 24 часа " кметицата на Хисаря Пенка Ганева. Тя е принудена да пристъпи към съкращения и да пуска чиновниците в неплатен отпуск. Градчето е съвсем банкрутирало.

Затворени са почивните бази и там има всеобщи съкращения. 10 огромни хотела, над 100 къщи за посетители, 4 балнеоложки центъра и десетки заведения за хранене не работят.

Във военния санаториум дават единствено наряди. " Със боязън чакаме по кое време ще ни оповестят, че към този момент не сме на работа ", обявиха чиновници. В момента там няма жива душа, само чиновници дават наряди, с цел да поддържат балнеосъоръженията.

В локалното бюро по труда имало график кой по кое време да се записва, тъй като станало стълпотворение. Намаляване на чиновниците се чака и в самата общинската администрация.
" На първо време ще се наложи да освободим 20 души. Приходите в хазната са на санитарния най-малко. Хората се изплашиха и стопираха да заплащат налозите си. А ние би трябвало да събираме и извозваме боклука, да дезинфекцираме контейнерите, да чистим улиците. Това са все големи разноски ", сподели кметът Пенка Ганева.



" Пандемията безусловно удуши Хисаря. Туристическият бизнес, който хранеше града, е на нула. Много поданици ми се обаждат, че са останали без работа и средства ", сподели Ганева.

Заради ограничаващите ограничения са затворени минералните чешмите, откъдето всеки можеше да си налива без пари. През уикендите стотици хора от близко и надалеч чакаха с часове на опашка пред питейните павилиони, понесли по няколко туби.

Пресъхнал е чучурът " Момина баня ", за който се счита, че е най-лековит. Помага за бъбречни, стомашни и чернодробни болести, както и за разграждане на мастните депа в тялото. Обществената баня в съседство е затворена от 14 март. В парка няма локални поданици.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР