В община Хисаря следващият месец няма да имат пари за

...
В община Хисаря следващият месец няма да имат пари за
Коментари Харесай

Община Хисаря е пред фалит

В община Хисаря идващият месец няма да имат пари за заплати. Въведен е график в Бюрото по труда за безработни. Това съобщи пред "24 часа " кметицата на Хисаря Пенка Ганева. Тя е принудена да пристъпи към съкращения и да пуска чиновниците в неплатен отпуск. Градчето е съвсем банкрутирало.

Затворени са почивните бази и там има всеобщи съкращения. 10 огромни хотела, над 100 къщи за посетители, 4 балнеоложки центъра и десетки заведения за хранене не

Във военния санаториум дават единствено наряди. "Със боязън чакаме по кое време ще ни оповестят, че към този момент не сме на работа ", обявиха чиновници. В момента там няма жива душа, само чиновници дават наряди, с цел да поддържат балнеосъоръженията.

В локалното бюро по труда имало график кой по кое време да се записва, тъй като станало стълпотворение.

"На първо време ще се наложи да освободим 20 души. Приходите в хазната са на санитарния най-малко. Хората се изплашиха и стопираха да заплащат налозите си. А ние би трябвало да събираме и извозваме боклука, да дезинфекцираме контейнерите, да чистим улиците. Това са все големи разноски ", сподели кметът Пенка Ганева.

"Пандемията безусловно удуши Хисаря. Туристическият бизнес, който хранеше града, е на нула. Много поданици ми се обаждат, че са останали без работа и средства ", сподели Ганева.

Заради ограничаващите ограничения са затворени минералните чешмите, откъдето всеки можеше да си налива без пари. През уикендите стотици хора от близко и надалеч чакаха с часове на опашка пред питейните павилиони, понесли по няколко туби.

Пресъхнал е чучурът "Момина баня ", за който се счита, че е най-лековит. Помага за бъбречни, стомашни и чернодробни болести, както и за разграждане на мастните депа в тялото. Обществената баня в съседство е затворена от 14 март. В парка няма локални поданици.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР