В община Бяла Слатина стартира проект „Патронажна грижа за възрастни

...
В община Бяла Слатина стартира проект „Патронажна грижа за възрастни
Коментари Харесай

Община Бяла Слатина стартира патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания /снимки/

В община Бяла Слатина започва план „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания “, оповестиха от локалната администрация.
По плана се дават мобилни интегрирани здравно – обществени услуги в домашна среда. Към момента се обслужват 83 лица, които получават интегрирани здравно-социални услуги до два часа дневно. Освен консуматори от Бяла Слатина, такива има и от селата Бъркачево, Попица, Търнак, Бърдарски геран и Галиче.
Придвижването на чиновниците сред обитаемоте места става посредством автомобил закупен по плана. Услугите са ориентирани към лица с увреждания и възрастни хора, които са в цялостна или частична неспособност да се самообслужват у дома, възстановяване на достъпа им до съществени обществени и здравни услуги и реализиране на самостоятелност и обществена интеграция.
Потребителите, които получават обществената услуга предоставяна от домакински асистент са 72-ма. Обслужват се от 6 домашни помощници, които им оказват помощ в ежедневните потребности - извършване на покупки на хранителни артикули, разчистване на дома, подготвяне на храна, изписване и закупуване на медикаменти.
79 са потребителите получаващи здравна услуга от медицинските сестри, която се състои в премерване на кръвно налягане, кръвна захар, следене на постоянния лекарствен банкет, промоция и предварителна защита на здравето, даване на здравна информация. Рехабилитатора обслужва 20 консуматори, а психолога 33. Обслужват се 8 бр. фамилии (съпруг и съпруга) и едно семейство, състоящо се от майка и наследник. Продължителността на плана е една година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР