В община Батак назрява недоволство срещу стоварването на тонове боклуци

...
В община Батак назрява недоволство срещу стоварването на тонове боклуци
Коментари Харесай

Недоволство в Батак заради боклуци в бивш военен завод

В община Батак назрява неодобрение против стоварването на тонове отпадъци в пустеещия някогашен боен цех в града, съобщи БНР.

Депонирането се прави от казанлъшка компания, която е получила позволение от районната екоинспекция в Пазарджик за осъществяването на тази активност.

Складирани пестициди подвигнаха на протест ловешко село

Фирмата има право да депонира 6 пъти повече боклуци, в сравнение с самата община Батак може да генерира за цяла година.

"В момента в пустеещия цех са стоварени 90 тона, главно отрязъци от облекла. За разрешението от районната екоинспекция община Батак схваща от известие, оповестено на уеб страницата на екологичното ведомство.

"Обжалвахме, не ни почетоха жалбата. Съответно редът, идващият, е пред Върховен административен съд ", сподели заместник-кметът на общината.

В разрешението от екоинспекцията не се загатва каква ще е ориста на складираните боклуци.

"Заводът е в регулацията на града. На 100 метра от него има предпазено жилище. Отделно покрай завода къщите са обитаеми. Просто е неприемливо такова нещо да се прави на наша територия, а още по-малко, без да попитат общината ", сподели той.

Собственик на компанията, получила позволение, е Спас Маринов, който е разследван за измами с Данък добавена стойност. Според жителите на Батак това е нов бизнес - да се складират боклуци в изоставени след приватизацията обекти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР