В община Батак назрява недоволство срещу стоварването на тонове боклуци

...
В община Батак назрява недоволство срещу стоварването на тонове боклуци
Коментари Харесай

Недоволство в Батак заради боклуци в бивш военен завод

В община Батак назрява неодобрение против стоварването на тонове отпадъци в пустеещия някогашен боен цех в града, съобщи БНР.

Депонирането се прави от казанлъшка компания, която е получила позволение от районната екоинспекция в Пазарджик за осъществяването на тази активност.

Фирмата има право да депонира 6 пъти повече боклуци, в сравнение с самата община Батак може да генерира за цяла година.

" В момента в пустеещия цех са стоварени 90 тона, главно отрязъци от облекла. За разрешението от районната екоинспекция община Батак схваща от известие, оповестено на уеб страницата на екологичното ведомство.

" Обжалвахме, не ни почетоха жалбата. Съответно редът, идващият, е пред Върховен административен съд ", сподели заместник-кметът на общината Георги Харизанов.

В разрешението от екоинспекцията не се загатва каква ще е ориста на складираните боклуци.

" Заводът е в регулацията на града. На 100 метра от него има предпазено жилище. Отделно покрай завода къщите са обитаеми. Просто е неприемливо такова нещо да се прави на наша територия, а още по-малко, без да попитат общината ".

Собственик на компанията, получила позволение, е Спас Маринов, който е разследван за измами с Данък добавена стойност. Според жителите на Батак това е нов бизнес - да се складират боклуци в изоставени след приватизацията обекти.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР