В община Аксаково е създаден Център за социални услуги на

...
В община Аксаково е създаден Център за социални услуги на
Коментари Харесай

В Аксаково предлагат социални услуги на едно гише

В община Аксаково е основан Център за обществени услуги на едно гише, в който имащите потребност декларират казуса си и получават най-адекватното му решение.

Благодарение на електронната платформа Social One Stop Shop искащите да се възползват от новаторските обществени услуги могат да се срещнат с тях, без да напущат дома си. Варненската община взе участие по плана „ Социални услуги на едно гише ” на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ”, съфинансирана от Европейския обществен фонд.

Общата стойност е 198 000 лева и е в ход от края на предходната до края на 2018 г.Външните сътрудници са испанската община Игуалада и Полската асоциация за обществена политика.

Аксаково е уредник на двудневна интернационална конференция “Социални услуги на едно гише – нов метод за обществено включване ”, която се организира във Варна.

В момента над 460 души в общината употребяват необятен набор обществени услуги, измежду които домакински обществен патронаж, персонален помощник, обществен помощник, домакински асистент, център за социална поддръжка, спешен център за жертви на домашно принуждение и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР