В обществото ни отсъства разбирането и желанието за диалог, изслушването

...
В обществото ни отсъства разбирането и желанието за диалог, изслушването
Коментари Харесай

Доц. Алексей Пампоров: Влизаме в дълбока криза, ще има предсрочни избори

„ В обществото ни отсъства разбирането и желанието за разговор, чуването на другия. Имаме внезапно неявяване на „ ние “, внезапно неявяване на емпатия, внезапно неявяване на обществена взаимност, ние сме изгубени като общество… Трябва да изградим това „ ние “, да договорим точките на публичен консенсус “.
Такава равносметка направи пред Българска академия на науките доцент Алексей Пампоров от Българска академия на науките.

По думите му с метода, по който държавното управление действа, „ влизаме в една серпантина на задълбочаваща се обществена рецесия, на напрежение “:

„ В някакъв миг трябваше да има оставка на цялото държавно управление, тъй като има тотално безучастие във всички сектори… Местният избор е извънредно углавен за ГЕРБ “.

Доц. Пампоров не счита, че през 2020 година ще има предварителни избори: „ Никой от политическите играчи няма сметка да има такива избори. ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация, това е една завера, която не желае да пусне властта и се опасява от възможна смяна. Държавата, във всички браншове, разчита на волята на един човек да отпусне едни пари. Така не се ръководи страна. Така единствено се задълбочават проблемите и се задълбочава напрежението “.

Според социолога и в опозицията, и при ръководещите има „ нарцистичен вид водачество “: „ В България имаме блян за власт поради самата власт, не поради самия блян “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР