В обща позиция на коалиционния съвет се обединяват патриотите, аз

...
В обща позиция на коалиционния съвет се обединяват патриотите, аз
Коментари Харесай

В обща позиция на коалиционния съвет се обединяват патриотите

В обща позиция на съдружния съвет се сплотяват патриотите, " аз не виждам персонална виновност в министрите, които подадоха своите оставки ", разяснява пред НоваТВ зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

Когато има рокади по върховете на властта, това стопира работата на администрацията по няколко месеца, в случай че октомври се изберат нови министри, до момента в който се стиковат нещата, има и празници и администрацията няма да работи до януари, изясни той.

Премиерът Борисов е в цялостното си право да изиска от своите министри оставки, когато не е удовлетворен от работата им, най-нормално е да го разиска с съдружните си сътрудници, разяснява Джамбазки.

" Не виждам персонална виновност в държанието на министър Николай Нанков, който е извънредно одобряван освен от кметовете на ГЕРБ - извънреден експерт и човек, който си схваща от работата, той е най-малко 10 години в това министерство ", добави той.

" Убеден съм, че не е мъчно да се разбере по кое време е ремонтиран, кой е изпълнителя, кой е възложителя - тези хора би трябвало да бъдат разследвани и те би трябвало да бъдат осъдени, в случай че имат някаква виновност ", съобщи зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Нямаме единна позиция във връзка с оставките на тримата министри (Нанков, Московски и Радев - б.р.), тъй като има хора, които ги пазят. Ако бях на мястото на премиера Бойко Борисов, щях да сменя всички министри.

Това разгласи водачът на " Атака " Волен Сидеров през вчерашния ден. Преценката за оставките е на премиера, тъй като той има нужната информация, преценя, а ние би трябвало да се доверим на неговото мнение.

" Важното е какво се прави, а не дали ще се сменят трима, четирима или петима министри ", посочи шефът на " Атака " и добави, че ще поддържа решението на Борисов.

Според вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, оставките на министрите Радев, Московски и Нанков са прибързани и виновността за злополуката край Своге не трябва да се поема персонално от тях. Каракачанов даде обещание, че на идващия Коалиционен съвет няма да отиде със синя каска.

" Право на Борисов е да си сменя министрите. Ако той изиска промяна и на тримата, особено ние от Вътрешна македонска революционна организация ще го подкрепим. Аз персонално считам обаче, че не е належащо и тримата да подават оставки ", акцентира Каракачанов.

Припомняме, съгласно Волен Сидеров предходната сряда, цялата конференция на НФСБ от 3 септември по обяд е била подчинена на това той да не е ръководител на групата на патриотите в Народното събрание.

Само час преди изказването на Волен Сидеров, третият сътрудник в патиротичната коалиция Красимир Каракачанов прикани пък за обединяване.

Припомняме, напрежението в огромната коалиция се увеличи, след оставката на трима министри - Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски - по отношение на тежката злополука край Своге, която лиши живота на 17 души.

На оставката остро се опълчи водачът на НФСБ Валери Симеонов, защото те не са съгласувани с сътрудниците. На друга позиция е стои водачът на " Атака " Волен Сидеров, който няма искания към премиера Борисов.

НФСБ и Валери Симеонов излязоха с остро изказване, с което сложиха ултиматум на държавното управление да стартира същностни промени. Симеонов предизвестява, че може да отдръпна поддръжката си и да излезе от ръководството.

От Вътрешна македонска революционна организация желаеха съдружен съвет поради оставките, а Каракачанов от самото начало призоваваше към разговор.

Отношенията вътре в " дребната коалиция " на Обединените патриоти от месеци наред не са доста постоянни, след явните несъгласия и взаимните нападки сред Валери Симеонов и Волен Сидеров. Сидеров не един път предупреждаваше, че промяната на вицепремиера е допустима.

Конфликт имаше както за инспекциите и шума по Черноморските курорти, по този начин и във връзка с взаимоотношения с предприемачите Диневи, както и около рецесията с Търговския указател и назначението на нов началник на Агенцията за регистриране.

Преди това пък в последните дни от парламентарния сезон - сред патриотите напрежението доближи даже до физическа кавга. Така приключи разногласието сред ръководителя на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров и депутатите от НФСБ и вицепремиерът Валери Симеонов, въпреки това.

Още тогава Волен Сидеров заприказва и за промяна на държавното управление, защото съгласно него вицепремиерът Симеонов прави неприемливи неща. Именно тогава Сидеров провежда инспекция на инспекциите на Валери Симеонов по Черноморието и съобщи, че вицепремиерът тъпче и унищожава български бизнес с болшевишки способи.

Напрежението се отразява и в така наречен огромна коалиция, което накара министър председателят Борисов да се закани около несъгласията за акциза на бездимните цигари: с техните камъни по тяхната глава. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР