В обширно интервю в навечерието на изборите за Европейски парламент

...
В обширно интервю в навечерието на изборите за Европейски парламент
Коментари Харесай

Меркел: Европа трябва да се изправи срещу Китай, Русия и САЩ

В обстойно изявление в навечерието на изборите за Европейски парламент немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че Европа би трябвало да промени позицията си, с цел да посрещне провокациите, сложени от трите ѝ съществени световни съперници - Китай, Русия и Съединени американски щати. Канцлерът даде изявление за публицисти от немския вестник „ Зюддойче цайтунг “, оповестява БГНЕС.

" Те - Китай, Русия и Съединените щати, ни принуждават да търсим общи позиции още веднъж и още веднъж. Често е мъчно, като се имат поради другите ни ползи. Но ние вършим това - задоволително е да напомним, да вземем за пример, нашата политика във връзка с спора в Украйна ". " Европейският съюз би трябвало да натрупа политическа мощ, съизмерима с нашите стопански благоприятни условия, с цел да работи без значение от огромните сили ", споделя още Меркел.

Канцлерът сочи като образец дейностите на Европа по контракта за ограничение на нуклеарната стратегия на Иран, от който американският президент Доналд Тръмп извади страната си, наричайки съглашението с Техеран " ужасна едностранна договорка, която в никакъв случай не би трябвало да бъде подписана ".

„ Германия и нейните съдружници, в това число Англия, създават нова платежна система, която ще разреши на техните компании да заобикалят американските наказания против Техеран ”, написа в този подтекст в. „ Таймс “.

„ Германия, Франция и Обединеното кралство имат друг метод към иранското съглашение, в сравнение с Съединени американски щати ”, сподели Меркел, добавяйки, че в тази обстановка " макар всички наши разлики в други области, Европа споделя ползи с Русия и Китай ”.

" Много хора се тормозят за Европа, в това число и аз, " сподели немският канцлер. " Това значи, че се усещам още по-задължен да се причисля към другите, с цел да има Европа бъдеще ”, уточни още тя.

Както написа " Таймс " Меркел твърди, че Европейски Съюз би трябвало да отсрочи вътрешните си спорове и да създаде по-агресивна външна и отбранителна политика.

„ Интервюто с Меркел е взето в един значим миг - към този момент 14 години тя е на канцлерския пост. Нейната партия - Християндемократическият съюз – в последно време губи позиции, макар че някои считат, че Меркел е много известна и може да остане на поста си до края на четвъртия мандат до 2021 година ”, написа „ Гардиън “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР