В обръщението си към обществеността, сръбският президент Александър Вучич заяви,

...
В обръщението си към обществеността, сръбският президент Александър Вучич заяви,
Коментари Харесай

Вучич: Остават технически подробности до провеждане на нови избори

В обръщението си към обществеността, сръбският президент Александър Вучич съобщи, че ръководещите партии са позитивно настроени към предлагането на сръбската съпротива за изключителни парламентарни избори на всички равнища. Според него единствено остават техническите детайлности за това по кое време ще се проведат, заяви „ Данас “.


„ Искам да кажа, че разговарях с представители на ръководещите политически партии и виждам, че има политическа воля да се изпълнят настояванията на опозицията. Остава да се видят техническите елементи, по кое време тъкмо би трябвало да се извърши това “, сподели Вучич и добави, че това ще бъде разисквано след разговора в Брюксел на 14 септември, сред него и премиера на Косово Албин Курти, и сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации от 19 до 26 септември.

„ Най-напред ще проведа взаимни срещи с представителите на държавното управление, на които ще ги помоля да вземат под внимание всички претенции и закани на представителите на някогашния режим, след което ще взема решение в сходство с Конституцията “, посочи президентът.

Той приказва и за обстановката в Косово, като оцени, че с наближаването на диалога в Брюксел, който ще се състои идната седмица, проблемите се усилват./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР