В обръщение към журналистите от Националната асоциация на работещите в

...
В обръщение към журналистите от Националната асоциация на работещите в
Коментари Харесай

Спешните медици: Не ни тестват за COVID-19, държавата не ни зачита


В послание към публицистите от Националната асоциация на работещите в незабавна здравна помощ обявиха: „ Държавата не ни зачита "за хора от първа линия в битката с COVID-19 ". Може би поради това не ни тестват по никакъв метод, не ни обезщетяват за рисковете на работата ни, не ни разбират”.

„ Естеството на работата ни, за жалост, ни трансформира в заразоносители, които заплашват всекидневно фамилиите си и неинфекциозните си пациенти. Ние сме към 8000 индивида и към този момент цялостен месец живеем със страха да не предадем болестта, с която се сблъскваме ежедневно”, показаха медиците.

"До момента нито един незабавен доктор не е получил обещаните 1000 лева от парите на данъкоплатеца за обезщетение за работата си с пациенти c COVID-19 ", се споделя още в обръщението, подписано от ръководителя на асоциацията доктор Даниела Кателиева.

Медици молят публицистите да зададат следните въпроси от тяхно име: какъв брой незабавни медици са тествани и какъв брой са болни; за какво не са тествани след контакт със инфектирани и трудът на служителите на реда, военните и депутатите по- рисков ли е; по кое време ще има задоволително защитни дрехи, като сътрудниците им от интензивните и инфекциозните отделения; по кое време ще има бързи проби за диагностициране на пациентите; какъв брой от незабавните медици би трябвало да се разболеят, с цел да бъдат разбрани от здравното министерство и националния щаб./TOPNOVINI.BG
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР