В обръщение към членовете на Европейския парламент в сряда лидерът

...
В обръщение към членовете на Европейския парламент в сряда лидерът
Коментари Харесай

Светлана Тихановска пред ЕП: Санкциите срещу Беларус работят

В послание към членовете на Европейския парламент в сряда водачът на беларуските демократични сили прикани Европа да укрепи гласа на беларуските жители

Във встъпителните си думи ръководителят на Екологичен потенциал съобщи: " Светлана е знак на битката за народна власт и независимост и глас на голям брой политически пандизчии, които понастоящем са в пандиза в Беларус. Режимът не се поколеба да употребява мъже, дами и деца, които се нуждаеха от отбрана с единствената цел да дестабилизира Европейски Съюз ". " Този Парламент приканва останалите институции да се застъпят за отбраната на главните права ", заключи той.

Г-жа Тихановска напомни в речта си ужасяващите репресии на против стачкуващи и дисиденти след фалшифицираните президентски избори през август предходната година. Тя описа за всички тези, които са били вкарани в пандиза, станали са цел на набези или даже са били убити от беларуските сили за сигурност, като да вземем за пример правозащитника Алес Бяляцки, блогъра, политическия деятел Мария Колесникова, учителя по изкуства Роман Бондаренко, публицистите Дария Чулцова и Катерина Андреева, олимпийската атлетка Кристина Тимановска и доста други, като се спря и на актуалната рецесия с мигрантите на границите сред Европейски Съюз и Беларус.

В този миг тя зададе изострен въпрос на членовете на Екологичен потенциал: " Ако предположим, че тази корист с мигрантите по някакъв метод бъде спряна, в действителност ли допускате, че злоупотребите и заканите на режима оттатък границите му ще приключат дотук? ", попита тя, като предизвести за увеличение на трафика на опиати и друга контрабанда, военни провокации и даже нуклеарни произшествия по външните граници на Европейски Съюз.
Европейски Съюз готви нов пакет от наказания против Беларус
Очаква се министрите на външните работи на Европейски Съюз да разгласят нов пакет от наказания против Беларус на днешното си съвещание в Люксембург. Някои...

Светлана Тихановска също по този начин акцентира, че беларуското демократично придвижване не може да си разреши да чака Европа още дълго, че европейските прояви на взаимност и угриженост би трябвало да се трансфорат в съответни дейности и че Европа би трябвало да стане по-активна, когато се сблъсква с автокрацията.

Относно европейските наказания тя съобщи: " Искам да ви уверя, че глобите работят. Продължавайте да организирате поредна политика на наказания. Санкциите разделят елитите, унищожават корупционните схеми и разделят хората към Лукашенко ", акцентира тя.

Г-жа Тихановска също по този начин прикани Европа и беларуските демократични сили да бъдат по-солидарни и единни. " Нека не забравяме беларуските пандизчии лишени от независимост поради убежденията си и да помогнем на тези, които са били принудени да изоставен страната. Днес освен демокрацията в Беларус, само че и демокрацията в Европа зависи от това дали ще извървим този път дружно ", заключи тя.

Вчера, във вторник следобяд, членовете на Екологичен потенциал организираха и обособен пленарен спор с министъра на външните работи на Словения Анже Логар, представляващ Председателството на Съвета на Европейски Съюз, и заместник-председателя на Европейската комисия Маргаритис Схинас по отношение на сигурността и филантропичните последствия от ситуацията в Беларус и на границата на страната с Европейски Съюз.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР