В областния съвет по сигурност към областна администрация – Враца

...
В областния съвет по сигурност към областна администрация – Враца
Коментари Харесай

Следят денонощно нивата на реките и язовирите във Врачанско

В регионалния съвет по сигурност към регионална администрация – Враца на всеки два часа постъпва настояща информация за положението на язовирите и равнищата на реките на територията на региона. Предупреждение за разгласен „ жълт код “ за интензивни превалявания и гръмотевични стихии с изискване за градушки за през днешния ден е получено от оперативния център на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Враца. На места се чакат количества на дъжда до 20-25 л/ кв. м, локално и повече.
Към 12.30 ч. на 4 юни, равнището на река Скът при с. Нивянин, община Борован е 85 см, при сериозно равнище 340 см. Нивото на реката при Бяла Слатина е 50 см, при сериозно равнище 400 см и е в застой. Река Скът в Мизия има равнище 20 см при сериозен предел 290 см. Река Огоста при с. Хайредин е под сериозните 200 см. Няма заплаха от разливи и нанасяне на материални вреди.
Всички язовири имат задоволително свободен размер за вдишване на водни маси. Язовирите „ Гарвански геран “ и „ Езерска котловина “ в община Борован са цялостни на 65 %, като бент. „ Езерска котловина “ понижава водните маси посредством сифонно източване.
Язовирите на община Хайредин - „ Бързина “, „ Рогозен 1 “ и „ Рогозен 2 “ имат свободен размер за вдишване на водни маси, като „ Бързина “ е цялостен на 40%, „ Рогозен 1 “ е на мъртъв размер, а „ Рогозен 2 “ е на 65 % цялостен.
Нивата на язовирите на територията на област Враца се наблюдават непрекъснато от притежателите и дежурните по общински препоръки за сигурност. Данните все още демонстрират, че хидротехническите уреди не основават евентуална заплаха за популацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР